Oostenrijk – Grossglockner

DSCN0294

Deze huttentocht is voorbestemd aan sportieve wandelaars die houden van stevige wandelingen rondom de hoogste berg van Oostenrijk.  

De Oostenrijkse Alpinisten Vereniging heeft de mogelijkheid geschapen om in 7 dagen rond de Großglockner 3798m, een bergwandeling te maken. De etappes voeren langs wegen die al meer dan 100 jaar geleden uitgezet zijn door alpinistenverenigingen.

Met een beetje doorzettingsvermogen en een goede conditie hoeft deze tocht voor niemand een probleem te vormen. Bij het uitzetten van de route is er op gelet dat er geen gletsjer overgestoken hoeft te worden en dat er geen klimwerk aan te pas hoeft te komen.

Onze reis volgt een spannende route die ons adembenemende uitzichten bied op de grootste gletsjers, en natuurlijk de hoogste berg van Oostenrijk. Het traject leidt over het algemeen over goede bergpaden, maar af en toe zal er ook een beetje geklauterd moeten worden. Lastige passages zijn gezekerd met staaldraad.  Overnachten doen we in gezellige berghutten en hotels, waaronder de Rudolfshütte, dit is het opleidingscentrum van de Oostenrijkse Alpenvereniging. (met zwembad)

Niveau: ***

Programma:
Kaprun – Rudolfshütte – Sudetendeutschehütte – Kals – Salmhütte
Glocknerhaus  –  Ferleiten/Fusch – Gleiwitzerhütte – Kaprun

Bekijk de accommodaties

De gelopen route van deze huttentocht is afhankelijk van de weersvoorspelling.          Bij goede omstandigheden zal ik een uitdagendere route lopen. Vanaf de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, kunnen we heel dicht bij de “Pasterze” komen. Met een lengte van 9 kilometer, is dit de grootste gletsjer van Oostenrijk.

Voorwaarden:
Bergwandelervaring is een voordeel, en een goede conditie. Dagtochten zijn gemiddeld 6 uur exclusief pauzes, de wandelpaden zijn soms smal en er komen gezekerde passages met staalkabels in voor.

Inclusief:
7 x Overnachtingen in Berghutten en Gasthof/Hotel
7 x Halfpension (ontbijt/Diner)
Alle transfers (bus/taxi) + Schrägaufzug Kaprun
Begeleiding:  Rob van Baardwijk

Exclusief:
Heen en terugreis.
Lunches, en drankjes in de hutten.
Verzekeringen.

Datum:  Op aanvraag

Prijs 2019 :   € 875,- p.p.   –   8 dagen
Aantal deelnemers:    Min 4  personen.
Begin en eindpunt :    Kaprun.
Inschrijfformulier.