Dachstein/Schladminger Tauern

DSCN1602

 

De Schladminger-Tauern en het Dachstein gebergte behoren samen tot de mooiste en spectaculairste berggebieden van Steiermarken.

Zowel het Dachstein gebergte als de Schladminger Tauern bieden uitstekende mogelijkheden voor een huttentocht. Omdat beide gebieden kort bij elkaar liggen is het mogelijk om deze samen te voegen tot één reis. 

Eerst wandelen we door het vriendelijke Niedere-Tauern, en daarna verplaatsen we ons naar de machtige bergreuzen van het Dachstein massief met zijn imposante 1000 meter hoge zuidwanden.

Deze combinatie huttentocht is alleen geschikt voor deelnemers met een uitstekende conditie.

Tijdens het tweede gedeelte van onze tocht, lopen we o.a. over de gletsjer naar de  Skywalk met  een spectaculair  uitzicht over de Dachstein-Zuidwand, en kijken 2000 meter in de diepte.

Alle hutten die we bezoeken zijn authentiek en oergezellig. De bezochte berghutten hebben veelal bedden i.p.v. grote slaapzalen. En niet te vergeten, het eten is er fantastisch.

Route en accommodaties.

Niveau :    ***

Voorwaarden :   
Bergwandelervaring is een voordeel, dagtochten zijn gemiddeld 6 uur exclusief pauzes, de wandelpaden zijn soms smal  en er komen enkele gezekerde passages met staalkabels in voor, hoogte verschillen bedragen 500 – 1000 meter, stijgen en/of dalen per dag.

Inclusief :                                                                                       
7 x overnachtingen in Berghutten                                                      scenic_atomic_superpark_dachstein_qparks_by_simon-vanhalcom-3411
7 x Halfpension (Diner & ontbijt)
Alle transfers tijdens de huttentocht
1 x Lift Hünerkogel
Begeleiding Nederlandse Bergwandelgids.

Exclusief :
Heen en terugreis.
Lunches, drankjes in de hutten.
Verzekeringen.

Datum:   Op aanvraag,    Beste tijd Juli en Aug.
Prijs:  2019   € 825,- p.p.   Vanaf 8 Dagen.
Op aanvraag vanaf 4 deelnemers.
Naar inschrijfformulier