Dachstein/Schladminger Tauern

DSCN1602

De Schladminger-Tauern en het Dachstein gebergte behoren samen tot de mooiste en spectaculairste berggebieden van Steiermarken.

Twee veelzijdige gebieden die ideaal zijn voor gezinnen met kinderen. Zowel de Dachstein als de Schladminger Tauern bieden uitstekende mogelijkheden voor een huttentocht. 7 dagen trekken we van hut naar hut. Eerst door het vriendelijke met ontelbare bergmeertjes Niedere-Tauern, en daarna verplaatsen we ons naar de machtige bergreuzen van het Dachstein massief met zijn imposante 1000 meter hoge zuidwanden.

Deze huttentocht is al geschikt voor iedereen met een basis conditie. De dagafstanden zijn niet te lang, waardoor er genoeg tijd is, om te genieten van de prachtige omgeving. Vergeet vooral je zwembroek niet, de mooi gelegen bergmeertjes nodigen je bij warm zomerweer uit tot een heerlijk verkoelend bad. Tijdens het tweede gedeelte van onze tocht, lopen we o.a. over de gletsjer naar de  Skywalk met  een spectaculair  uitzicht over de Dachstein-Zuidwand, en kijken 2000 meter in de diepte.

Alle hutten die we bezoeken zijn kindvriendelijk, authentiek en oergezellig. De bezochte berghutten hebben veelal bedden i.p.v. grote slaapzalen. En niet te vergeten, het eten is er fantastisch.

Route en accommodaties.

 

Niveau :    **+

Voorwaarden :   
Bergwandelervaring is niet nodig, dagtochten zijn gemiddeld 6 uur exclusief pauzes, de wandelpaden zijn soms smal  en er komen enkele gezekerde passages met staalkabels in voor, hoogte verschillen bedragen 500 – 1000 meter, stijgen en/of dalen per dag.

Inclusief :                                                                                       
6 x overnachtingen in Berghutten                                                      scenic_atomic_superpark_dachstein_qparks_by_simon-vanhalcom-3411
6 x Halfpension (Diner & ontbijt)
Alle transfers tijdens de huttentocht
1 x Lift Hünerkogel
Entree Skywalk & ijspaleis
Begeleiding Nederlandse Bergwandelgids.

Exclusief :
Heen en terugreis.
Lunches, drankjes in de hutten.
Verzekeringen.

Datum:   Op aanvraag,    Beste tijd Juli t/m September
Prijs:  2019   € 745,- p.p.   7 Dagen.
Kinderkorting t/m 14 jaar € 50,- per kind.  
Gezinstocht vanaf 4 deelnemers.
Naar inschrijfformulier