Oostenrijk – Glockner ronde NIEUW


DSCN0294

Vanaf 2022 lopen we een nieuwe route rondom de Großglockner 3798m. De normale route is/was 7 dagen, maar wij nemen ons de tijd en zijn 8 dagen onderweg. Dit heeft als voordeel dat we meer tijd hebben om te genieten van de spectaculaire omgeving. Met een beetje doorzettingsvermogen en een goede conditie hoeft deze tocht voor niemand een probleem te vormen. Bij het uitzetten van de route is er op gelet dat er geen gletsjers overgestoken hoeven te worden en dat er geen klimwerk aan te pas hoeft te komen. 

Onze reis volgt een spannende route die ons adembenemende uitzichten bied op de vele gletsjers, en natuurlijk de hoogste berg van Oostenrijk. Het traject leidt over het algemeen over goede bergpaden, maar af en toe zal er ook een beetje geklauterd moeten worden. Lastige passages zijn goed gezekerd met staaldraad. Om het allemaal een beetje aangenaam te houden, overnachten we twee keer in een gasthof/hotel waaronder de Rudolfshütte, dit is het opleidingscentrum van de Oostenrijkse Alpenvereniging. (met zwembad)

Niveau: ***

Programma 7 daagse reis:
Kaprun – Rudolfshütte – Kalser Tauernhaus – Studlhütte 
Glocknerhaus  –  Ferleiten/Fusch – Gleiwitzerhütte – Kaprun

Nationalpark Hohe Tauern – impressie

Bekijk de accommodaties

De gelopen route van deze huttentocht is afhankelijk van de weersvoorspelling. Bij goede omstandigheden zal ik een uitdagendere variant lopen. Bovenstaande berghutten worden allemaal bezocht. Vanaf de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, kunnen we heel dicht bij de “Pasterze” komen. Met een lengte van 9 kilometer, is dit de grootste gletsjer van Oostenrijk.

Voorwaarden:
Bergwandelervaring is een voordeel, en een goede conditie. Dagtochten zijn gemiddeld 6 uur exclusief pauzes, de wandelpaden zijn soms smal en er komen gezekerde passages met staalkabels in voor.

Inclusief:
6 x Overnachtingen in Berghutten en/of Gasthof/Hotel
6 x Halfpension (ontbijt/Diner)
Alle transfers (bus/taxi) + Schrägaufzug Kaprun
Begeleiding:  Nederlandse bergwandelgids – (Rob van Baardwijk)

Exclusief:
Heen en terugreis.
Lunches, en drankjes in de hutten.
Verzekeringen.

Datum: 
Op aanvraag

Prijs 2023:  € 875,- p.p.  –  7 dagen
Aantal deelnemers  –  Minimaal 4 personen.