Zwitserland – Matterhorn

 

dscn0116

SPECTACULAIR UITZICHT OP MATTERHORN EN MONTE ROSA

Deze trektocht is volgens kenners, een van de mooiste en spectaculairste bergwandeltochten van Zwitserland. Vele bekende 4000ers liggen aan u voeten en kunnen van veilige afstand bewonderd worden. Met een beetje doorzettingsvermogen en een goede conditie, hoeft deze tocht voor niemand een probleem te zijn.

Bij het uitzetten van de route is er op gelet dat er geen echt klimwerk aan te pas hoeft te komen. Toch voert de tocht door het hooggebergte, waarbij men natuurlijk wel enige regels in acht dient te nemen ter persoonlijke bescherming. Naast een goede berg wandeluitrusting moet men op alle weersomstandigheden voorbereid zijn.

Tijdens deze unieke wandelreis overnachten we in hooggelegen accommodaties zoals  o.a. de Hornlihütte 3260m, en kun je de “echte” alpinisten van zeer dichtbij meemaken. Dit alleen al, is een hele bijzondere ervaring.

Een waanzinig mooie huttentocht, voor sportieve wandelaars.

Niveau :   ***

Programma & accommodaties
Randa – Täschhütte – Fluhalphütte – Gandegghütte – Hornlihütte – Berggasthaus Trift – Zermatt

dscn0159

Het programma is onder voorbehoud. Weersomstandigheden of terreingesteldheid kunnen van invloed zijn op het uit te voeren programma. Dit is ter beoordeling van de gids. De beschreven hutten in het reisprogramma worden allemaal bezocht.

Begeleiding: Rob van Baardwijk 
Datum:     Op aanvraag 
Prijs 2022: N.o.t.k.  

Let op:  Alleen bij Alpinatours kunt u deze huttentocht boeken. Deze tocht met overnachting in echte alpinistenhutten waaronder de Hornlihütte 3260m, is één van mijn mooiste reizen van Zwitserland. U krijgt halfpension en overnachting in enkele van de mooist gelegen berghutten van de Alpen.

Aantal deelnemers :    Minimaal – 4 pers   

Voorwaarden :
Een uitstekende conditie.  Dagtochten zijn gemiddeld 6 a 7 uur exclusief pauzes, hoogte verschillen zijn aanzienlijk met 500 – 1000 meter stijgen en/of dalen per dag.

Inclusief:                                                                   
5 x Overnachting in Berghutten.
5 x Halfpension (Diner & ontbijt)
Transfer Taxi/trein Zermatt naar Randa.
1 x lift, Furi -Trockenersteg (2970m)
Begeleiding: Nederlandse Bergwandelgids.

Exclusief :
Heen en terugreis.
Lunches, drankjes in de hutten.
Verzekeringen.
Naar  Aanvraagformulier