Venediger-huttentocht met beklimming Grossvenediger

 

 

 

                      huttentocht over het “Dach Gottes”

De beklimming van de Großvenediger, Oostenrijks meest romantische top en met zijn 3666 meter nog altijd de derde hoogste berg van het land, is het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van deze tocht. Maar voor het zover is doorkruisen we eerst een gedeelte van de venedigerhöhenweg om te acclimatiseren. In  het Defreggerhaus 2962m, ontmoeten we onze berggids, die ons veilig over het grote gletsjerdak naar de top van de Großvenediger 3666m brengt. Bij goede omstandigheden is er de mogelijkheid om maar liefst 4 drieduizenders op één dag te beklimmen. Deze tocht is voor “gewone” bergwandelaars een onvergetelijke hooggebergte ervaring!

Deze trektocht in de Venedigergruppe is een spectaculaire wandeltocht voor (berg)wandelaars die eens op stijgijzers een hoge berg willen beklimmen. Ervaring met wandelen in de bergen is wenselijk, maar je hoeft voor deze tocht geen doorgewinterde alpinist te zijn. Onze Oostenrijkse berggids Roland zorgt voor alle materialen incl. stijgijzers en gordels. Je hoeft dus zelf deze niet mee te slepen in je rugzak. Als je eenmaal op de top staat, liggen de Alpen letterlijk aan je voeten.

Niveau: ***(+)     Leeftijd vanaf 16 jaar.

Programma & Accommodaties:
Het programma, is mede afhankelijk van de actuele weersomstandigheden en beschikbaarheid van de berghutten. Een selectie van de accommodaties kunt u vinden op deze website. 

Voorwaarden:
Bergwandelervaring is een voordeel bij deze reis. Een goede conditie en geen last van hoogtevrees. Dagtochten zijn aanzienlijk en kunnen oplopen tot 8 loopuren op de dag dat we de Großvenediger beklimmen. De wandelpaden zijn soms smal en er komen gezekerde passages in voor. Hoogte verschillen bedragen 1000 meter stijgen en/of dalen per dag.

Inclusief:
5 x overnachting Berghutten (meerpersoons kamer)
5 x Halfpension (Diner en ontbijt)
6 Dagen Nederlandse bergwandelgids
Gebruik van noodzakelijke uitrusting zoals stijgijzers, gordel en touw.

Begeleiding:  Rob van Baardwijk + Oostenrijkse UIAGM berggids

Exclusief:
Heen en terugreis.
Lunches, drankjes in de Hutten.
Verzekeringen

Een buitenkansje voor snelle beslissers. De tocht over de Venediger-Höhenweg met o.a. de beklimming van de Großvenediger 3666m is onze spectaculairste tocht in Oostenrijk. Wilt u echt iets speciaals beleven, dan kunt u nog mee op deze hoogalpine reis. Een bergwandeltocht voor sportievelingen die houden van een uitdaging!

Datum:  Op aanvraag met minimaal 4 deelnemers.
Ma 26.08  t/m  Za 31.08.2019  (VOL)
Zo 21.07 t/m Vrij 26.07.2019    (VOL)

Voor informatie of één extra tocht op aanvraag, kunt u contact opnemen met alpinatours via jrvanbaardwijk@gmail.com 

Wanneer er minimaal 4 deelnemers zijn aangemeld kan een reis georganiseerd worden.

Prijs 2019:  € 825,- p.p…. Vanaf 6 Dagen. 
Inschrijvingsformulier