Bergwandelen voor gevorderden

 

Ambitieuze (berg)wandelaars die eens een hoge berg willen beklimmen kunnen bij alpinatours de mooiste tochten maken in het hooggebergte. Door mijn goede contacten met Oostenrijkse berggidsen kan ik huttentochten aanbieden tegen zeer scherpe prijzen. Vraag naar de mogelijkheden via mijn contactformulier

De gevorderde huttentochten uit ons reisprogramma  zijn voor sportieve (berg)wandelaars die een zware tocht niet zelfstandig aandurven. Deze zwaardere tochten worden altijd begeleid door een plaatselijke UIAGM berggids wanneer we over een gletsjer lopen. Tijdens de wandeldagen kan de gids soms een andere route lopen. Dat kan voorkomen wanneer deelnemers niet het gewenste niveau halen, en/of de omstandigheden dat niet toelaten. Bij goede weersomstandigheden en conditionele sterke groepen, zal de gids in overleg een meer uitdagendere route voorstellen.

                                               KLEINSCHALIG

Kleinschaligheid en kennis van zaken zijn en blijven de belangrijkste kenmerken van onze reizen. Dat geldt ook voor het merendeel van de bezochte accommodaties. De meeste kennen we persoonlijk en ook daar werken ze kleinschalig, waarbij aandacht en zorg voor de klant voorop staan. Bij onze wandelvakanties ligt de nadruk op genieten, ontspannen, rust en pure natuurbeleving. Omdat we vaak op pad gaan met kleine groepen van maximaal 8 deelnemers komen we op plaatsen die maar weinig bezocht worden. Ervaar eens het echte berggevoel, en ga mee op pad met alpinatours.

Alpinatours hoopt dat je op onze site één of meerdere ideeën op zult doen om komende Zomer of Winter een wandelvakantie bij ons te boeken.

Belangrijk:
We krijgen ook aanvragen van groepen bergwandelaars die zelfstandig huttentochten willen lopen. Wij organiseren géén tochten voor deze groepen. Wanneer wandelaars zelfstandig een huttentocht willen lopen, dan gaan we ervan uit dat ze ervaren genoeg zijn om alles zelf te regelen m.b.t. het boeken en reserveren van berghutten en het reserveren van e.v.t. een plaatselijke gids. Wel kunnen we advies geven over een route, die ze willen gaan lopen. Maar je bent zelf verantwoordelijk over de uitvoering. Wij nemen géén enkele aansprakelijkheid over welke route dan ook waar wij onze goedkeuring aan zouden geven. Ben je niet zeker van je zaak dan lees eerst dit GOED!