Programma & Accommodaties

Programma:
Het programma is op voorhand niet geheel te voorspellen. De gids kijkt naar het niveau van de deelnemers en zal een route kiezen die past bij de groep zodat iedereen maximaal kan genieten. Er zijn veel variaties mogelijk van makkelijk tot wat meer uitdagendere bergpaden. Welke route er uiteindelijk gelopen zal worden is mede afhankelijk van de beschikbaarheid berghutten en de weersvoorspellingen. Vertrek en eindpunt is het Italiaanse dorp Vigo di Fassa. 

Omdat ik veel vragen krijg over de te lopen route zal ik een korte omschrijving geven van wat jullie kunnen verwachten.

De tocht duurt 5 dagen, en begint met een gondelbaan vanuit ofwel Vigo di fassa of Campitello die ons 900 m hoger brengt. Vanaf hier starten we met onze tocht door zowel het Rosengartengebergte en het Langkofel-Plattkofel massief. Afhankelijk van de beschikbaarheid berghutten en het enthousiasme van mijn deelnemers maken we een makkelijke of een wat meer uitdagendere wandeltocht. Af en toe zal er ook een top worden beklommen en we zoeken de mooiste plekjes op voor lange pauzes. Onderweg komen we bijzonder mooi gelegen berghutten tegen, waar we lekker op het terras kunnen ontspannen, lekker eten en heerlijk slapen. Deze Viggo di Fassa reis, is de ideale trektocht voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.

Tijdens deze huttentocht zullen wij in verschillende accommodaties overnachten. Om een goede indruk te krijgen welke dit zijn, heb ik een aantal van deze bijzonder mooi gelegen berghutten hierbij vermeld.

Rifugio Antermoia
Bekijk de website van deze accommodatie

Plattkofelhütte
Bekijk de website van deze accommodatie

Langkofelhütte
Bekijk de website van deze accommodatie

Rif Vajolet
Bekijk de website van deze accommodatie

Rif Roda di Vael
Bekijk de website van deze accommodatie