Alta Via 1 – NIEUW

Dolomieten Höhenweg Nr 1

De Dolomieten Höhenweg – Alta Via 1, behoord tot de mooiste trektochten van de Alpen. Deze tocht van hut naar hut, loopt via de Pragser Wildsee naar Belluno in 10 tot 13 dagen. Wij hebben deze fantastische trektocht opgedeeld in een  6 daagse en 7 daagse variant. Tijdens deze wandeldagen bezoeken we de hoogtepunten van de Alta Via, waaronder één van de mooist gelegen hutten van de Dolomieten, de Rifugio Nuvolau, 2575 meter. De eerste tocht variant A start vanaf Toblach, en eindigt in Cortina d’ Ampezzo en duurt 6 dagen. Het tweede gedeelte start in Cortina d’Ampezzo en eindigt in Belluno en duurt 7 dagen. De hele afstand kan ook in 10 dagen worden afgelegd. 

Niveau: **+

Voorwaarden:
Bergwandelervaring is niet nodig voor deze huttentocht. Wel is een goede conditie nodig om met een volle rugzak bergop/af te lopen. Dagtochten zijn gemiddeld ca. 5 uur lopen zonder pauze. 

Programma:
Het programma is altijd onder voorbehoud, en mede afhankelijk van de beschikbaarheid berghutten, de weersvoorspelling en het enthousiasme van de deelnemers. De gids(en) hebben het recht om een tocht aan te passen, wanneer deelnemers niet het gewenste niveau halen, de weersomstandigheden dit niet toelaten en/of anderzijds een tocht-etappe niet kunnen volbrengen.

Routeplanning wordt bij deelname van de reis bekent gemaakt.

Begeleiding: Rob van Baardwijk

Inclusief:
5 x Overnachting in Berghutten (meerpersoonskamer)
5 x Halfpension (Diner & ontbijt)
Alle transfers (bus en/of taxi) ter plaatse, indien nodig tijdens de tocht.
Terugreis van Belluno en/of Cortina d’ Ampezzo met een taxibus naar de startlocatie.
Organisatie en begeleiding Nederlandse gids.

Exclusief:
Heen en terugreis naar de startplaats (Italië)
Lunches,(lunchpakketten ed.) drankjes onderweg en in de berghutten.
Verzekeringen

Datum: Op aanvraag
Prijs 2024: €895,- p.p. – Minimaal 4 pers.

Variant B – 7 dagen 
Prijs 2024: €995,- p.p.

Hele tocht van 10 dagen is op aanvraag.