Grossglockner-Tour NIEUW

De Großglockner 3798m, is de hoogste berg van Oostenrijk en staat op de bucketlist van veel klimmers. Maar de berg heeft meer te bieden dan alleen de klim naar het topkruis. Wat meer ervaren bergwandelaars kunnen een avontuurlijke huttentocht maken rondom deze bergreus. De tocht start in Zell am See en een bus brengt ons naar het startpunt van deze spectaculaire trektocht. 7 dagen lang loop je om deze hoogste berg, over spannende wandelpaden door een ruig en stil berglandschap met uitzicht op de hoogste bergen van de Glocknergrüppe. Om het geheel nog specialer te maken gaan we vanuit de Stüdlhütte 2803m, met een plaatselijke berggids een fantastische gletsjertocht maken om deze grote berg van heel dichtbij te bewonderen. Een belevenis om nooit meer te vergeten.

Niveau: ***+  

Voorwaarden:
Bergwandelervaring is een voordeel bij deze reis. De wandelpaden zijn soms smal en er komen gezekerde passages in voor. Hoogte verschillen bedragen soms meer dan 1000m stijgen en/of dalen per dag. Liefhebbers van ruige tochten in het hooggebergte, die gewend zijn aan het dragen van een complete uitrusting en niet bang zijn voor een beetje afzien en inspanning. Een uitstekende conditie is/zijn voorwaarden en géén hoogtevrees wanneer je, je aanmeld voor deze reis in het hooggebergte.

Aantal deelnemers:    Minimaal 4 personen

Programma & Accommodaties:
Het programma van deze huttentocht is niet geheel te voorspellen. Terreinomstandigheden en/of weersveranderingen kunnen invloed hebben op het routeplan, dit is ter beoordeling van de begeleidende gids(en) Wat we wel zeker weten is dat we een aantal van de mooiste berghutten gaan bezoeken met uitstekende maaltijden op de meest bijzondere plaatsen. Bij zeker één hut kunnen we ook gebruik maken van de sauna en zwembad en dat op ruim 2300meter hoogte. Vanaf de Stüdlhütte maken we een gletsjertocht langs de hoogste berg van Oostenrijk, om te genieten van een spectaculair uitzicht op de Pasterze, met ruim 8km de nu nog grootste gletsjer van Oostenrijk.

 

Inbegrepen:

 • 6 x Overnachting in meerpersoons-kamer in berghutten
 • 6 x Halfpension (Diner & Ontbijt)
 • Alle transfers (bus en/of taxi) indien nodig tijdens de tocht
 • 7 Dagen Nederlandse bergwandelgids.
 • 1 Dagdeel een Oostenrijkse UIAGM berggids
 • Gebruik van noodzakelijke uitrusting voor op de gletsjer inclusief stijgijzers.

Niet inbegrepen:

 • Reis naar Oostenrijk, heen en terug.
 • Alle overige maaltijden die niet onder de halfpension vallen en alle drankjes tijdens het verblijf in de berghutten en/of onderweg tijdens de wandeldagen.
 • Luchpakket voor onderweg.
 • Verzekeringen (Het is belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten, waarbij het risico op een bergongeval en de bergredding is meeverzekerd)
 • Bijkomende kosten van een berglift (indien nodig)

Begeleiding: Rob van Baardwijk + UIAGM berggids voor de gletsjertour

Datum: Op aanvraag.

Prijs 2024: € 1095,- p.p.