Droomtocht in het hooggebergte NIEUW

 

Gletsjertocht met uitzicht op de Grossglockner 3798m

De Hohe Tauern zijn misschien wel het ruigste en meest ongerepte deel van de Oostenrijkse Alpen. Honderden bergtoppen reiken boven de 3000 meter met de Großglockner 3798m, als allerhoogste. Je kunt er heerlijk bergwandelen en er zijn tientallen berghutten verspreid die je aan elkaar kunt rijgen tot een perfecte huttentocht, en het gevoel hebben dat je op het dak van de wereld loopt. Deze trektocht door het hart van het Nationaal Park is dan ook echt een droomtocht voor liefhebbers van een ongerepte natuur rondom de hoogste berg van Oostenrijk. Een intense wandelervaring met fantastische vergezichten in het hart van het hooggebergte? Laat die zomer nu maar komen!

Niveau ***+

Programma & accommodaties

Het programma van deze reis is niet geheel te voorspellen. Weersverwachting en terreinomstandigheden zijn van invloed op onze route. Dit is ter beoordeling van de gids(en)

Deze reis is NIEUW in ons zomerprogramma. Een huttentocht voor sportieve (berg)wandelaars die eens op stijgijzers een gletsjertocht willen maken met uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk. Laat je eens verassen en ga mee met deze indrukwekkende reis.  Zie verder onder aan deze pagina privéfoto’s van deze fantastische reis van Juli 2021.

Voorwaarden
Berg-wandelervaring is een voordeel bij deze nieuwe huttentocht, en verder een goede conditie. De wandelpaden zijn soms smal en er komen gezekerde passages in voor. Hoogte verschillen zijn aanzienlijk met meer dan 1000 meter, stijgen en/of dalen per dag. Programma is mede afhankelijk van weersomstandigheden en/of beschikbaarheid berghutten. 

Inclusief:
5 x Overnachting in berghutten en/of gasthof (meerpersoonskamer)
5 x Halfpension (Diner & ontbijt)
1 x Dagdeel UIAGM-berggids voor een gletsjertocht
Alle transfers ter plaatse indien nodig.

Exclusief
Heen en terugreis
Lunches, drankjes in de hutten 
Verzekeringen

Datum:  Op aanvraag
Aanvragen kan hier.

Prijs 2024: € 975,- p.p. 
Aantal deelnemers:  Minimaal 4 pers.

Deze reis in de Hohe Tauern is één van de NIEUWE tochten uit het zomerprogramma. We maken een trektocht door de kernzone van het Nationale park en bekijken de hoogste berg van Oostenrijk de Großglockner van zijn mooiste kant. Bij goede weersomstandigheden wandelen we met een plaatselijke berggids over de gletsjer naar de Romariswandkopf 3511m, met een fantastisch uitzicht op de Pasterze. Dit is met een lengte van 9 km de grootste gletsjer van Oostenrijk.