Schladminger Höhenweg

DSCN1371

De Schladmingerhöhenweg is nog niet zo bekend bij Nederlandse wandelaars, en dat is heel jammer omdat je juist daar nog kunt genieten van het echte berggevoel. De bergen rondom Schladming behoren tot de Niedere-Tauern, en is het kleine broertje van de Höhe-Tauern. In tegenstelling tot zijn grotere broer zijn de bergen rondom Schladming nog weinig bezocht, en kun je hier genieten van rust op weinig belopen paden.Tijdens deze 5 of 6 daagse wandelreis vallen we van de ene verbazing in de andere, en kunnen genieten van een gebied dat niet voor niets als geheimtip wordt gezien onder de plaatselijke bevolking. Het oorspronkelijke karakter en de vele authentieke hutten zorgen voor een onvergetelijke vakantie en maken van deze huttentocht een droombestemming.

Programma:
Vanaf 2021 een NIEUWE uitdagendere route op aanvraag. 
 Routeverloop & Accommodaties

Een impressie van de Schladmingerhöhenweg kun je zien op deze video. Let wel, onze tocht volgt een gedeelte van wat u ziet op deze video, en een nieuwe route. Laat u eens verrassen, en ga mee op één van de mooiste en onbekende bestemmingen van Oostenrijk.

Niveau:   ***
Prijs 2021    € 645,- p.p.   6 – dagen

Datum:  op aanvraag – minimaal 4 deelnemers

Deze reis in de Schladminger-Tauern, is één van mijn favoriete tochten uit het zomerprogramma. Ik volg een route die u alleen bij ons kunt boeken. Bij goede omstandigheden beklimmen we enkele mooie bergen waaronder de Steirische Kalkspitze 2459m  We wandelen over weinig belopen paden, in een indrukwekkende omgeving, en overnachten in kleine en héél gezellige hutten.

Voorwaarden:
Bergwandelervaring is niet nodig, wel een goede conditie gewenst. Dagtochten zijn gemiddeld 6 uur zonder pauzes. Hoogte verschillen zijn aanzienlijk met uitschieters tot 1000m stijgen en/of dalen. De wandelpaden zijn soms smal, en er komen een aantal gezekerde passages met staalkabels in voor.

Inclusief:
5 x Overnachting in Berghutten.
5 x Halfpension.(Diner&ontbijt)
Alle transfers naar/van startlocatie ter plaatse.
Begeleiding Nederlandse Bergwandelgids.

Exclusief:
Heen en Terugreis.
Lunches, drankjes in de Hutten.
Verzekeringen.
Naar inschrijfformulier