Schladminger – Tauern Höhenweg

DSCN1371

De Schladminger-Höhenweg is nog niet zo bekend bij Nederlandse wandelaars, en dat is heel jammer omdat je juist daar nog kunt genieten van het echte berggevoel. De bergen rondom Schladming behoren tot de Niedere Tauern en is het kleine broertje van de Höhe Tauern. In tegenstelling tot zijn grotere broer zijn de bergen rondom Schladming nog weinig bezocht en kun je hier genieten van rust op weinig belopen paden. Tijdens deze 6 daagse wandelreis vallen we van de ene verbazing in de andere en kunnen genieten van een gebied dat niet voor niets als geheimtip wordt gezien onder de plaatselijke bevolking. Het oorspronkelijke karakter en de vele authentieke hutten zorgen voor een onvergetelijke vakantie en maken van deze huttentocht een droombestemming.

Programma:
Accommodaties en route

Begeleiding:  Rob van Baardwijk

Een impressie van de Schladmingerhöhenweg kun je zien op deze video. Onze tocht volgt een gedeelte van wat u ziet op deze video. Laat u eens verrassen, en ga mee op één van de mooiste en onbekende bestemmingen van Oostenrijk.

Niveau:   **+
Prijs 2024    € 875,- p.p. – 6 dagen
Datum: Op aanvraag

Deze reis over de Tauernhöhenweg, is één van de vele mooie tochten uit het zomerprogramma van Alpinatours. We wandelen over weinig belopen paden in een indrukwekkende omgeving en overnachten in kleine en gezellige berghutten.

Voorwaarden:
Bergwandelervaring en een goede conditie zijn gewenst. Dagtochten zijn gemiddeld 6 uur zonder pauzes. Hoogte verschillen zijn aanzienlijk met uitschieters tot 1000m stijgen en/of dalen per dag. De wandelpaden zijn soms smal, en er komen een aantal gezekerde passages met staalkabels in voor.

Inclusief:
5 x Overnachting in Berghutten (meerpersoonskamer/lager)
5 x Halfpension.(Diner & ontbijt)
Alle transfers naar/van start locatie ter plaatse. (bus/taxi)
Begeleiding Nederlandse Bergwandelgids.

Exclusief:
Heen en Terugreis.
Lunches, drankjes in de Hutten.
Verzekeringen.
Naar inschrijfformulier