Praktisch

Je wilt graag eens een huttentocht maken met je gezin of met vrienden. Alpinatours kan dit alleen mogelijk maken wanneer je op tijd een reis aanvraagt. Het komt helaas steeds vaker voor dat er veel te lang gewacht wordt met het aanvragen van een reis, en dan kunnen wij géén of moeilijk de gewenste accommodaties reserveren.

Veel (berg)wandelaars, alpinisten en ander voetvolk willen graag in de zomermaanden  overnachten in hoog gelegen berghutten, en deze zijn dan vaak al maanden geleden  volgeboekt. Vroeg inschrijven voor een huttentocht, geeft zekerheid voor de zomervakantie, en wij kunnen op ons gemak de beste accommodaties uitzoeken en reserveren. 

Niet vergeten:
Het is belangrijk dat je een goede conditie hebt. Je gaat op pad met een groep en dan is het vervelend als iemand niet goed kan meekomen. Het kan bovendien onveilige situaties in de hand werken. Ook voor de lichtere tochten heb je een goede basis conditie nodig. Overschatting komt helaas meer dan eens voor.

Als je geen goede basisconditie hebt, zal je op tijd moeten beginnen met trainen, ga rustig van start en let er vooral in het begin op dat je niet te veel doet. Het lichaam heeft tijd nodig om aan langdurige inspanning te wennen. Hardlopen en fietsen zijn goede trainingen.

Bij een goede conditie, zal je met veel plezier een bergwandeltocht kunnen volhouden, dit heeft indirect ook weer invloed op de sfeer binnen de groep. Je kunt dan echt genieten van een fantastische Bergwandeltocht.