Praktisch

Je wilt graag eens een huttentocht maken met je gezin, met vrienden of alléén. Alpinatours kan dit mogelijk maken, wanneer je op tijd een reis aanvraagt. Het komt helaas steeds vaker voor, dat er te lang gewacht wordt met het aanvragen van een tocht, en dan kunnen wij géén of moeilijk de gewenste accommodaties reserveren.

Alleenstaanden/individuele bergwandelaars kunnen aansluiten bij één tocht die we organiseren in Juli. Van 24/07 t/m 29/07/2022 wandelen we over het mooiste gedeelte van de Venedigerhöhenweg en is er de mogelijkheid om de Großvenediger 3666m te beklimmen, (Helaas is deze reis al VOL)   

Veel (berg)wandelaars, alpinisten en ander voetvolk willen graag in de zomermaanden  overnachten in hoog gelegen berghutten, en deze zijn dan vaak al maanden geleden  volgeboekt. Vroeg inschrijven voor een huttentocht, geeft zekerheid voor de zomervakantie, en wij kunnen op ons gemak de beste accommodaties uitzoeken en reserveren. 

Individuele wandelaars kunnen aansluiten bij een aantal tochten die we gedurende het zomerseizoen organiseren. Meestal vallen deze reizen buiten de schoolvakanties. Ook voor deze tochten geldt een minimum aantal deelnemers van 4 pers. Wij geven géén prijsopgave voor alleenstaanden die individueel een tocht willen ondernemen. Onze reizen worden altijd begeleid door een professionele berggids.

Niet vergeten:
Het is belangrijk dat je een goede conditie hebt. Je gaat op pad met een groep en dan is het vervelend als iemand niet goed kan meekomen. Het kan bovendien onveilige situaties in de hand werken. Ook voor de lichtere tochten heb je een goede basis conditie nodig. Overschatting komt helaas meer dan eens voor.

Als je geen goede basisconditie hebt, zal je op tijd moeten beginnen met trainen, ga rustig van start en let er vooral in het begin op dat je niet te veel doet. Het lichaam heeft tijd nodig om aan langdurige inspanning te wennen. Hardlopen en fietsen zijn goede trainingen.

Bij een goede conditie, zal je met veel plezier een bergwandeltocht kunnen volhouden, dit heeft indirect ook weer invloed op de sfeer binnen de groep. Je kunt dan echt genieten van een fantastische Bergwandeltocht.