Programma & Accommodaties Rosengarten – Plattkofel

 

Rosengarten

Routeverloop van een 5 of 6 daagse reis is altijd onder voorbehoud en afhankelijk van de beschikbaarheid berghutten en weersomstandigheden. Dit is ter beoordeling van de reisleider/berggids.

St Zyprian – Tschaffonhütte – Hofer Alpl – Schlernhaus – Plattkofelhütte – Antermoiahütte – Rifugio Vajolet – St Zyprian

DAG1
Trefpunt bij hotel weißlahnbad in St Zyprian. Vanaf hier wandelen we richting Tschafonhütte. Na de lunch en/of een heerlijke cappuccino met apfelstrudel lopen we door naar de mooi gelegen Hofer Alpl. Op het zonnige terras is het heerlijk ontspannen van onze eerste wandeldag.  ↑550 m ↓ 250 m  5 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 2
Een dag om te genieten van mooie höhenwegen. Na het ontbijt gaat het via de Prügelweg naar de kleine Sessel-Schwaigehütte 1940m, voor een heerlijke cappuccino en eigen gebakken taart. Na dat we aangesterkt zijn, wandelen we via een nieuwe route naar de mooi gelegen Rufugio Bolzano, of in het Duits Schlernhaus 2450 m, ↑800 m  5 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 3
Vandaag wacht ons een mooie höhenwegweg naar de Tierseralphutte 2440 m, met onderweg een beklimming van de Roterdspitze 2555m. Na de lunch wandelen we op ons gemak naar de Plattkofelhütte 2300 m, ↑ 150 ↓ 350   5 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie
 

Dag 4  
Eerst gaat het omlaag naar de Rifugio Michelluzi 1860 m, en vervolgens weer omhoog  naar onze bestemming van vandaag, de mooi aan een bergmeer gelegen Rifugio Antermoia 2496 m, ↓450m ↑ 650 m   6 uur
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 5
Vandaag gaan we dwars door het gebergte naar de Grasleitenhütte 2135 m, deze weg behoort tot één van de mooiste bergpaden van de Dolomieten. Na de lunch, wandelen we door naar Rifugio Vajolet.  ↑450m ↓ 700 m    5 uur.

Dag 6
De laatste wandeldag wordt besproken tijdens onze laatste avond in de Rifugio Vajolet. Er zijn een aantal mogelijkheden om terug te wandelen naar St Zyprian. In overleg kiezen we dan voor één van de vele routes terug naar onze startplaats.

Deze voorgestelde route is maar één van de vele voorbeelden die er gelopen kan worden. De gids bepaald aan de hand van de weersvoorspellingen en enthousiasme van de deelnemers de uiteindelijke route.

Andere hutten die er bezocht kunnen worden zijn:

Rifugio Alberto
Bekijk de website van deze accommodatie

Rifugio Vajolet
Bekijk de website van deze accommodatie

Tschafonhütte
Bekijk de website van deze accommodatie