Stubaier Höhenweg

thumb_1897__elements_gallery_block_lightboxWellicht één van de bekendste klassiekers van Oostenrijk. Gletsjers, watervallen, verticaal Dolomiet bijna nergens anders vind je zo’n veelvoud aan verschillende berglandschappen als tijdens deze huttentocht. De Stubaier-Höhenweg is een 8 daagse wandelreis die grotendeels door hoog-alpien terrein gaat. Bijna de hele tocht ongeveer 120 km loopt boven de 2000 meter met als hoogste punt de Grawagrubennieder 2880m Vanaf het peiljoch kun je tot vlakbij de Sulzernauergletsjer komen om deze van dichtbij te bewonderen en zelfs letterlijk aan te raken. De dag etappes variëren van 6 tot 8 uur lopen afhankelijk van de actuele weersverwachting.  

Niveau : ***        

Belangrijk: We krijgen veel vragen over de Stubaierhöhenweg, en dan vooral of deze tocht ook zonder gids gelopen kan worden. Ons advies is dat deze tocht gelopen kan worden met een goede uitrusting voor het hooggebergte en met voldoende bergwandelervaring. Ben je beginner of heb je nog nooit een zware huttentocht gelopen, dan kan je beter met een gids meegaan. Twijfel je nog dan lees dit eerst goed.

Programma:
Starkenburgerhütte – Franz-Sennhütte – Neue Regensburgerhütte – Dresdnerhütte – Nürnbergerhütte – Bremerhütte – Inssbruckerhütte
Accommodaties

Voorwaarden :
Bergwandelervaring en een zeer goede conditie zijn voorwaardes om deze alpiene trektocht van hut naar hut te ondernemen. Dagtochten zijn gemiddeld 6 uur exclusief pauzes. De wandelpaden zijn soms smal en er komen gezekerde passages met staalkabels in voor.

Inclusief :
7 x Overnachtingen in Berghutten.(meerpersoonskamer)
7 x Halfpension. (Diner & ontbijt)
Alle transfers en liften ter plaatse indien nodig.
Begeleiding: Rob van Baardwijk.

Exclusief :
Heen en terugreis.
Lunches, drankjes in de hutten.
Verzekeringen.

Datum : Op aanvraag.

Prijs 2024:  € 975,- p.p. – 8 Dagen.
Aantal deelnemers:  Min 4  Personen.
Begin en eindpunt Neustift in het Stubaital.
Naar inschrijfformulier