Dolomieten Höhenweg

In de Dolomieten in het noorden van Italië vind je enkele van de mooiste wandelpaden van Europa. Talrijke goed bereikbare berghutten maken de Dolomieten bij uitstek geschikt voor een huttentocht met het hele gezin. Naarmate je hoger komt ontvouwt zich het schitterende berglandschap voor je ogen en zie je de bergpieken waar de Dolomieten zo beroemd om zijn. 

Niveau  **+

Voorwaarden:
Wandelen in de bergen is een geweldige activiteit die veel voldoening kan geven. Wanneer je na een lange klim een top of berghut bereikt, wordt je getrakteerd op een prachtig uitzicht. Veilig wandelen in de bergen vereist echter wel een betere voorbereiding dan een wandeling in Nederland. Een goede conditie en uitrusting, zoals bergschoenen, rugzak en kleding zijn een vereiste om veilig en plezierig te kunnen wandelen in de bergen.

Route:
Deze huttentocht begint bij St.Ulrich in het Val Gardena en eindigt op een andere plaats. Een taxibusje brengt ons terug naar het startpunt. We wandelen o.a. langs en door het Geislergebergte, het langkofel en plattkofel massief om uiteindelijk na een aantal dagen via de Schlern in Völs  te eindigen. Om het allemaal een beetje aangenaam te maken, stappen we twee maal in een lift die ons op hoogte brengt. 

Accommodaties:
Tijdens deze huttentocht overnachten we in diverse berghutten. Een aantal van deze hutten vind je hier onder vermeld. Tevens zullen wij ook nog een aantal andere leuke en bijzonder mooi gelegen berghutten bezoeken voor een drankje en heerlijk eten.

Prijs 2024:  € 875,- p.p. – 6 Dagen

Zie voor een vrije datum onze agenda 2024

Schlütterhütte
Zie de website van deze accommodatie

Regensburgerhütte
Zie de website van deze accommodatie

Tierseralphütte
Zie de website van deze accommodatie

Schlernhaus
Zie de website van deze accommodatie

Hofer Alpl
Zie de website van deze accommodatie