Venediger Höhenweg met beklimming Grossvenediger

 

              Huttentocht over het “Dach Gottes”

De beklimming van de Großvenediger, Oostenrijks meest romantische top en met zijn 3666 meter nog altijd de vierde hoogste berg van het land, is het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van deze tocht. Maar voor het zover is, doorkruisen we eerst een gedeelte van de venedigerhöhenweg om te acclimatiseren. In  het Defreggerhaus 2962m, ontmoeten we onze berggids, die ons veilig over het grote gletsjerdak naar de top van de Großvenediger 3666m brengt. Bij goede weersomstandigheden is er de mogelijkheid om maar liefst 5 drieduizenders op één dag te beklimmen. Deze tocht is voor “gewone” bergwandelaars een onvergetelijke hooggebergte ervaring!

Deze trektocht in de Venedigergruppe is een spectaculaire wandeltocht voor (berg)wandelaars die eens op stijgijzers een hoge berg willen beklimmen. Ervaring met wandelen in de bergen is wenselijk, maar je hoeft voor deze tocht geen doorgewinterde alpinist te zijn. Onze Oostenrijkse berggids Roland zorgt voor alle materialen incl. stijgijzers en gordels. Je hoeft dus zelf deze niet mee te slepen in je rugzak. Als je eenmaal op de top staat, liggen de Alpen letterlijk aan je voeten.

We krijgen veel vragen over deze reis, en dan vooral door wandelaars die nog niet zo ervaren zijn met het wandelen hoog in de bergen, en nog nooit op stijgijzers hebben gelopen. Laat ik vooral deze deelnemers die nog twijfelen even gerust stellen.
De Venedigerhöhenweg is gewoon een van de mooiste wandelingen van Oost-Tirol, en omdat hij veelal boven de 2000m loopt, krijgt hij een hoog-alpien karakter. Voor iedereen met een goede conditie hoeft deze reis geen enkel probleem te zijn. 

Niveau: ***(+)    NIEUWE Route in 2021. 

Let op:  Vanaf 2021 kunt u een light variant van deze reis bij mij aanvragen. We volgen dan een gedeelte van de Venedigerhöhenweg en bezoeken een aantal berghutten in het tegenover gelegen Lasörlinggebergte. Ook als gezinsreis met kinderen vanaf 12 jaar. Informatie en/of tochtvoorstel op aanvraag. Prijs N.o.t.k.

Programma & Accommodaties:
Het programma is mede afhankelijk van de actuele weersomstandigheden en beschikbaarheid van de berghutten. Een selectie van de accommodaties kunt u vinden op deze website.  

Voorwaarden:
Bergwandelervaring is een voordeel bij deze reis. Een uitstekende conditie en géén last van hoogtevrees. Dagtochten zijn aanzienlijk en kunnen oplopen tot 8 loopuren op de dag dat we de Großvenediger beklimmen. De wandelpaden zijn soms smal en er komen gezekerde passages in voor. Hoogte verschillen bedragen 1000 meter stijgen en/of dalen per dag.

Inclusief:
5 x overnachting Berghutten (meerpersoons kamer)
5 x Halfpension (Diner en ontbijt)
Alle tranfers ter plaatse/indien nodig
6 Dagen Nederlandse bergwandelgids 
1 Dag Oostenrijkse UIAGM berggids
Gebruik van noodzakelijke uitrusting zoals stijgijzers, gordel en touw.

Begeleiding:  Rob van Baardwijk

Exclusief:
Heen en terugreis.
Lunches, drankjes in de Hutten.
Verzekeringen

De tocht over de Venediger-Höhenweg met o.a. de beklimming van de Großvenediger 3666m is één van onze spectaculairste tochten in Oostenrijk. Wilt u echt iets speciaals beleven, wacht dan niet te lang met u aanvraag voor deze hoog-alpine reis. Een bergwandeltocht voor sportievelingen die houden van een uitdaging.

Tochtvoorstel is afhankelijk van aantal deelnemers en de ervaring. Bij conditionele sterke deelnemers met een goede wandeluitrusting voor het hooggebergte, bestaat de mogelijkheid om de “Venedigerkrone” te lopen, dit is een tocht over 5 hoge 3000ers op één dag. 

Uitrusting:
Om de Großvenediger te beklimmen zijn Categorie C-bergschoenen, de zogenoemde “stijgijzervriendelijke” bergschoenen wenselijk.  

Datum:  Op aanvraag

Extra korting voor snelle beslissers.
Iedere groep vanaf 4 pers wordt bij ons beloond met een vroegboekkorting van    € 50,- p.p. wanneer deze reis al wordt aangevraagd in 2021.
Deze actie loopt t/m 31/12/2021 en Vol is Vol.

Prijs 2022:  
€ 925,- p.p.  
Aantal deelnemers – Minimaal 4 personen
Aanvraagformulier