Wat is inbegrepen

De prijzen van onze tochten staan vermeld bij de reis, en zijn per persoon op basis van halfpension, tenzij anders vermeld. Elke huttentocht heeft een minimum aantal deelnemers van 4 personen voor de Zomerreizen, de Winterreizen (6 deelnemers)

Boekt u een huttentocht met 5 pers of meer, dan krijgt u een extra korting op de totale prijs. Deze korting is afhankelijk van het aantal deelnemers. 

U betaald géén extra kosten, alleen de drankjes en lunches/eten buiten de halfpension onderweg tijdens onze wandelweek. Alle andere kosten zoals transfers met de bus/taxi en/of liften zitten in de prijs.

U hoeft ook géén extra kosten te betalen voor toeslagen. Onze prijs staat vast, en de toeristenbelasting in de diverse accommodaties zoals berghutten, nemen wij voor onze rekening.

Onze reizen hebben een vast aantal dagen. En duren meestal tussen de 4 en 8 dagen (zomertochten) Dit zijn wandeldagen en géén reisdagen, tenzij anders vermeld. Voor de heen en terugweg naar huis bent u meestal nog twee extra dagen kwijt. De Winterreizen zijn altijd 8 dagen, waarvan twee dagen als reisdag. (trein)

Wat is inbegrepen:

  • Alle accommodaties o.b.v. halfpension en het delen van een dubbel- of meerpersoonskamer in een Berghut of Hotel in het dal.
  • één persoonskamer in hotel (winterreizen) op aanvraag.
  • Vervoer ter plekke (b.v. naar / van start of eindpunt van de tocht) tenzij anders vermeld.
  • Volledige begeleiding door een Nederlandse erkende Bergwandelgids van vertrek bij start-locatie t/m de laatste wandeldag.
  • Huur van specifieke uitrusting indien dit voor de hele groep noodzakelijk is (b.v. klettersteigset, of stijgijzers en gordel bij een zware beklimming) Sneeuwschoenen en stokken winterreizen.

Wat is niet inbegrepen en voor eigen rekening:

  • Reis naar/van de vertrek locatie. 
  • Lunches/lunchpakketten tijdens de tocht.
  • Drankjes onderweg of in Hut c.q. Hotel.
  • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering.

Let op!
Een reguliere reisverzekering dekt meestal de kosten van de risico’s van het wandelen in de bergen op gemarkeerde paden, wat met alpinatours altijd het geval is. Reisverzekeringspolissen verschillen echter onderling vaak als het gaat om bergredding. Om deze specifieke hoge kosten uit te sluiten is het belangrijk om na te kijken of deze kosten worden gedekt en indien noodzakelijk hiervoor een aparte verzekering af te sluiten. Wij zijn niet aansprakelijk voor hoge berggingskosten wanneer deelnemers om welke reden dan ook door de bergredding (helikopter) moeten worden opgehaald, wanneer zij door ziekte e.d. een tocht niet geheel kunnen volbrengen.