Niveau

Bergwandelen is niet moeilijk en makkelijk aan te leren. Het enige wat nodig is… is een basis conditie om te genieten van een heerlijke wandelvakantie. De eenvoudige huttentochten uit het programma van alpinatours zijn niet te zwaar en goed vol te houden.  De gevorderde tochten met *** sterren en meer, zijn alleen geschikt voor conditionele sterke deelnemers. Omdat er altijd wordt gevraagd, hoe lang we onderweg zijn, zal ik op deze pagina tekst en uitleg geven. De tochten zijn afgestemd op een specifieke groep. Voor huttentochten met kinderen zal er altijd genoeg tijd zijn om te spelen en ontdekken onderweg, en worden er géén gevaarlijke paden of ander soort terrein op gezocht, het zal hoogstens af en toe een beetje spannend worden. De dagtochten zijn tussen de 4 tot 6 uur lopen, dit lijkt veel maar over de hele dag verdeeld valt dat best mee. Onderweg worden er genoeg pauzes gehouden. Deze tochten worden aangeduid met
 * of ** Sterren.

De tochten die met volwassenen en kinderen vanaf 16 jaar worden ondernomen zijn van een ander kaliber, de Duitsers hebben hier een mooie naam voor, “knackig”, stevige kost voor liefhebbers van ruige tochten in het hooggebergte met pittige trajecten. Deze gaan bijna altijd door (hoog) Alpienterrein, en hiervoor is een goede conditie nodig. De dagtochten zijn gemiddeld 6 a 7 uur lopen zonder pauzes, deze tochten worden aangeduid met *** sterren.

Als laatste komen de tochten aan bod die als niveau ***+ worden gewaardeerd. Deze huttentochten gaan door technisch lastiger terrein en hebben langere dagtrajecten. De tochten gaan vaker over puinhellingen, blokken en soms ook over gletjers. Ook kunnen er bijzonder steile en smalle paden voorkomen met staalkabels en/of kleine klauterpassages. Je dient dan ook vrij van hoogtevrees te zijn en zich probleemloos kunnen voortbewegen in de verschillende terreinsoorten. Een uitstekende conditie is een voorwaarde om deze tochten probleemloos te kunnen volbrengen.

Aanpassing van het programma zoals b.v. een beklimming of klettersteig zijn altijd bespreekbaar. In dat geval zullen we een UIAGM berggids inschakelen. De dagtrajecten zijn gemiddeld zo’n 8 uur. Een uitstekende conditie is dan ook vereist. De minimum leeftijd is 16 jaar.

Mochten er nog vragen zijn, je kunt mij bereiken op telnr : 0634269010  of via email
Info@alpinatours.nl