Programma & Accommodaties

Routeverloop: 
Schladming  – Hans Wödlhütte – Preintalerhütte – Gollinghütte – Landawirseehütte – Fahrlechhütte – Ignaz Mattizhütte – Schladming.

Het route verloop van deze reis staat niet op voorhand vast. Onderstaande routebeschrijving is één van de vele variaties die mogelijk zijn. Bij aanvraag van deze reis, maak ik voor iedere groep een persoonlijke reis op maat.

Dag 1
Vertrekpunt met de bus vanaf  het liftstation van Hochwurzen in Rohrmoos. De route start bij de hoogste waterval van de Steiermark. Via een hangbrug en allerlei trappen komen we uiteindelijk bij een mooi bergmeer uit. Na een heerlijke pauze bij de Gfölleralm en/of de Riesachsee, lopen we verder omhoog naar de Preintalerhütte 1657m. ↑600  ca. 4 uur
Preintalerhütte
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 2
Vandaag beklimmen we de Greifenberg 2618m, maar eerst wandelen we langs ontelbare kristalheldere bergmeertjes in het zo genaamde Klafferkessel. De afdaling naar de Gollinghütte is spectaculair.  ↑ 1000 ↓ 1000 ca. 7 uur.
Gollinghütte
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 3
Na de zware dag van gisteren, vandaag een dag om te genieten. We wandelen eerst naar de Gollingwinkel, aan de voet van de noordwand van de Hochgolling 2862m. De weg omhoog naar de Gollingscharte 2326m, is indrukwekkend. Boven aangekomen, zien we onze volgende hut in de verte al liggen. ↑ 680 ↓ 350 ca. 4 uur
Landawirseehütte
Bekijk de website van deze accommodatie

Let Op:
Bij een 5 daagse huttentocht, overnachten wij niet in de Landawirseehütte, maar in de Keinprechthütte. Op dag 4 lopen wij dan via de Duisitzkarsee (lunch) verder naar de Ignaz-Matizhütte. Dag 5 is dan gelijk aan dag 6 van ons normale programma.
Keinprechthütte
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 4
Via de Trockenbrotscharte, wandelen we langs een bergrug en de Zirbenboden naar de Kleinprechthütte 1872m, na onze lunch gaat het weer bergop naar de Duisitzkarsee.
↑ 170m  ↓ 480m  ca. 5 uur
Fahrlechhütte
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 5
Een dag om te genieten! De weg naar de Ignaz Matizhütte is een van de mooiste wandelpaden van Oostenrijk. De Obere en Untere Giglachsee zijn prachtig gelegen.
↑ 400m ↓ 75m  ca. 5 uur.
Ignaz-Matizhütte
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 6
Via een fantastisch aangelegde höhenweg wandelen we via de Brettelsee, en de Hochwurzenhütte terug naar Schladming. ↑ 660 ↓ 790 ca. 6 uur.

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden of terreingesteldheid kunnen o.a. van invloed zijn op het programma. Dit is ter beoordeling van de gids.