Huttentochten 2020

Een huttentocht maken, staat op het verlanglijstje van veel Nederlandse wandelaars. Bij Alpinatours organiseren wij huttentochten met begeleiding van een Nederlandse gids in de mooiste berggebieden. Of je nu beginner bent of al vaker in de bergen gewandeld hebt, wij maken een tocht helemaal naar u wensen.

Bij het samenstellen van onze tochten, zijn we altijd op zoek naar bijzondere onderkomens waar gastvrijheid nog hoog in het vaandel staat. Dit zijn doorgaans geen bekende of grote accommodaties, maar zorgvuldig uitgekozen hutten met ‘karakter’.

De etappes zijn zo uitgekozen dat iedereen met een goede conditie deze tochten aankan. Voor de gevorderde tochten is bergervaring wenselijk. We wandelen meestal op goed begaanbare bergpaden, en af en toe beklimmen we een top.

Let op:
Onze gevorderde tochten zijn voor deelnemers met een uitstekende conditie, geen hoogtevrees en een goede (berg)wandel uitrusting. Heeft u nog nooit in de bergen gewandeld, of met een rugzak lang bergop gelopen. Dan kunt u beter kiezen voor een gezinsreis. Het komt meer dan eens voor dat deelnemers zichzelf overschatten en/van “dat stelt toch niks voor”, roepen. In geval van onvoldoende conditie en overschatting van het eigen kunnen, heeft de gids het recht de tocht aan te passen.  

Onze kenmerken zijn:

  • Kleinschalig en natuurgericht.
  • Wandelreizen vanaf 4 deelnemers  
  • Wandelen in de mooiste berggebieden van de Alpen.
  • Accommodaties variërend van berghut, gasthof tot hotel.

Waar anders dan op onbekende routes, vind je nog eenzaamheid en ongerepte natuur.

Wilt u genieten van rust, bergpanorama’s ver van de massa en authentieke oergezellige hutten, waarbij de nadruk ligt op het samen beleven van deze unieke omgeving.

Vraag dan eens een begeleide bergwandeltocht aan voor het zomerseizoen van 2020.

Let op: U kunt gerust een aanvraag doen voor een huttentocht, zonder financiële verplichtingen. Een offerte is altijd gratis en vrijblijvend. Wij kijken eerst of er nog plaatsen gereserveerd kunnen worden bij de diverse berghutten, en of de reis geschikt is voor u niveau.  Alleen na wederzijdse goedkeuring volgt er een definitieve boeking.

Stubaieralpen vanaf de Wildgrat

Stubaieralpen vanaf de Wildgrat