Huttentochten 2021

 

Belangrijk bij aanvraag!
Vanaf 15 Juni kunt u kiezen uit alle reizen uit ons zomerprogramma. Alleen een vrije datum uit onze wandelagenda 2021 is nog aan te vragen. Tochtvoorstel is altijd in overleg. Omdat veel berghutten zijn volgeboekt voor de maanden Juli en Augustus kan het voorkomen dat we een andere route lopen.

NIEUW – Voor ambitieuze bergwandelaars met een goede uitrusting voor het hooggebergte, organiseren we deze zomer hoog-alpine huttentochten op aanvraag. Voorwaarden zijn een uitstekende conditie en géén last van hoogtevrees. Tochtvoorstel en gebiedskeuze in overleg. Bij deze reizen gaat een plaatselijke UIAGM berggids mee wanneer we over gletsjers lopen. Minimaal 4 deelnemers. Prijs N.o.t.k.

Voor het zomerseizoen 2021 heb ik een nieuwe gezinshuttentocht in de Dolomieten bedacht en een reis voor de meer ervaren wandelaars op de grens van Oostenrijk en Italië. Veel klanten vragen altijd naar wat ik persoonlijk de leukste tocht vind, en dan vertel ik vaak over de mooi gelegen berghutten in Italië. Overdag actief bezig zijn en na gedane arbeid heerlijk met een wijntje erbij genieten van de mooiste en lekkerste streekgerechten. 

Ook nieuw is een tocht van Oostenrijk naar Italië en terug. 6 dagen bergwandelen in de Stubaier-alpen. Onderweg beklimmen we een aantal mooie uitdagende 3000ers en we bezoeken de hoogste berghut van Süd-Tirol, het Becherhaus 3195m.

Een huttentocht maken, staat op het verlanglijstje van veel wandelaars. Bij Alpinatours organiseren we huttentochten met begeleiding van een Nederlandse gids in de mooiste berggebieden. Of je nu beginner bent of al vaker in de bergen gewandeld hebt, we maken een tocht helemaal naar jou wensen.

Bij het samenstellen van onze tochten, zijn we altijd op zoek naar bijzondere onderkomens waar gastvrijheid nog hoog in het vaandel staat. Dit zijn doorgaans geen bekende of grote accommodaties, maar zorgvuldig uitgekozen hutten met ‘karakter’.

De etappes zijn zo uitgekozen dat iedereen met een goede conditie deze tochten aankan. Voor de gevorderde tochten is bergervaring wenselijk. We wandelen meestal op goed begaanbare bergpaden, en af en toe beklimmen we een top.

Let op:
Onze gevorderde tochten zijn voor (berg)wandelaars met een uitstekende conditie, vrij van hoogtevrees en een goede wandel uitrusting. Heeft u nog nooit in de bergen met een rugzak lang bergop gelopen. Dan kunt u beter kiezen voor een beginnerstocht of gezinsreis. Het komt meer dan eens voor dat deelnemers zichzelf overschatten en denken een gevorderde tocht aan te kunnen. In geval van onvoldoende conditie en overschatting van het eigen kunnen, heeft de gids het recht om de tocht aan te passen.   

Onze kenmerken zijn:

  • Kleinschalig en natuurgericht.
  • Wandelreizen vanaf 4 deelnemers  
  • Wandelen in de mooiste berggebieden van de Alpen.
  • Accommodaties variërend van berghut, gasthof tot hotel.

Waar anders dan op onbekende routes, vind je nog eenzaamheid en ongerepte natuur.

Wilt u genieten van rust, bergpanorama’s ver van de massa en authentieke oergezellige hutten, waarbij de nadruk ligt op het samen beleven van deze unieke omgeving.

Vraag dan eens een begeleide bergwandeltocht aan voor het zomerseizoen van 2021.

Let op: U kunt gerust een aanvraag doen voor een huttentocht, zonder financiële verplichtingen. Een offerte is altijd gratis en vrijblijvend. Wij kijken eerst of er nog plaatsen gereserveerd kunnen worden bij de diverse berghutten, en of de reis geschikt is voor u niveau.  Alleen na wederzijdse goedkeuring volgt er een definitieve boeking.

Stubaieralpen vanaf de Wildgrat

Stubaieralpen vanaf de Wildgrat