Winterreizen – Dolomieten 2024/2025

 


Winterreizen 2024

Italië – Zuid Tirol 8 Dagen 

INFO

Onze sneeuwschoenwandelreizen gaan naar twee bestemmingen in Italië. De Lüsneralm en de Villandereralm. Wij gaan altijd met kleine groepen op pad met maximaal 8/10 deelnemers per reis. Voor privé groepen vanaf 6 personen, kunnen we ook andere bestemmingen organiseren. Vraag naar de mogelijkheden via ons aanvraagformulier. Aan aanvraag/offerte is altijd vrijblijvend.


De Lüsneralm en Villandereralm zijn hoogvlaktes tussen de 1800 en 2500 hoogtemeters en een van de best bewaarde geheimen van de Dolomieten. Deze almen liggen in de buurt van het stadje Brixen/Bressanone. Door de hoogte is dit gebied zeker van sneeuw. De almen tellen een aantal toppen die makkelijk op sneeuwschoenen zijn te beklimmen. Er zijn bijna geen liften en daardoor is het er ook rustig en heb je geen last van veel skiërs. Er zijn een aantal berghutten en almen die ook in de winter open zijn. Het grote voordeel van dit gebied is dat het aan de zuidkant van de Alpen ligt. En daardoor vele zonuren kent. Tijdens onze wandeldagen kunnen we genieten van schitterende uitzichten op zowel de bergen van Italië en Oostenrijk.

Accommodatie:


Het 4 sterren hotel Bergschlossl in Lüsen staat bekend om zijn fantastische service en luxe uitstraling. We verblijven in dit hotel op basis van Volpension (Ontbijt, lunchpakket en Diner) Voor onderweg kunt u een lunch pakket samenstellen van het ontbijtbuffet. Het culinaire hoogtepunt is elke avond het gastronomische keuze diner. Alle kamers zijn ruim en hebben een groot twee persoonsbed, en zijn van alle gemakken voorzien. Het Wellness gedeelte bestaat uit diverse sauna’s en heeft een mooi binnen zwembad. Hier kunnen we na onze wandelingen genieten en ontspannen.

Omdat we vanuit hotel Bergschlossl voor onze wandelingen gebruik maken van een luxe 9 persoons bus, kunnen er maximaal 8 deelnemers inschrijven voor dit hotel. Alle dag-wandelingen worden begeleid door een erkende Nederlandse berggids die tevens ook chauffeur is. We bezoeken diverse almen, en zijn niet gebonden aan het openbaar vervoer van bussen en taxi’s. Tochten worden samen met de deelnemers uitgezocht. Het is een fantastisch hotel voor kleine groepen vanaf 6 tot maximaal 8 personen.

Bij late aanvragen kan het hotel volgeboekt zijn. In dat geval zoeken we een vergelijkbaar alternatieve bestemming.

Wandelprogramma


Wandelprogramma dagtochten van 4 á 6 uur, hoogteverschillen van ongeveer 600 meter door afwisselend bergachtig terrein. Het wandelprogramma is afhankelijk van de weersomstandigheden en wordt elke avond vooraf besproken met de deelnemers.

Dag 1:  
Treinreis vanaf een nader bekend gemaakt treinstation (ochtend), aankomst bij ons hotel aan het begin van de avond. Aansluitend een Diner.

Dag 2 t/m 7:
Sneeuwschoenwandelingen in de omgeving van ons Hotel, en op de Lüsner, Rodeneckereralm en/of Villandereralm.  Bij goede weersomstandigheden maken we diverse uitstapjes naar het Geislermassief in het Villnöstal of bezoeken een andere bestemming. (dagtochten)

Dag 8:
Terugreis per trein vanuit Italië in de ochtend naar Düsseldorf. Van daaruit met eigen vervoer naar Nederland.