Agenda 2022

Er zijn al veel datums gereserveerd met enthousiaste Nederlandse of Belgische (berg)wandelaars die hun droomtocht met alpinatours willen gaan maken. Wil je ook graag eens een huttentocht lopen, maar twijfel je nog over een reis. Wij geven altijd gratis advies en bekijken dan samen welke reis het beste past bij jullie ervaring. 

De Weishorn ontwaakt in de ochtendzon

Je wilt graag eens van hut naar hut lopen maar je weet nog niet zo goed wat er allemaal bij komt kijken. Bij alpinatours kunnen we je goed op weg helpen met je keuze voor de juiste tocht. Voor elk soort wandelaar van beginner tot (ver)gevorderd, voor iedereen is er wel een passende reis. Voor een prijsopgave of informatie kunt u contact opnemen via ons contactformulier. Een offerte is altijd gratis. Alle zomer en/of wintertochten worden begeleid door Rob van Baardwijk, een ervaren en in de Alpenlanden erkende Nederlandse bergwandelgids.

Onze reizen zijn nu al aan te vragen voor de zomermaanden van 2022. In onze wandel agenda ziet u precies welke periode nog vrij zijn.  

Belangrijk voor Nieuwe aanvragen.
De meeste Nederlandse bergwandelaars willen allemaal in Juli en/of Augustus naar de bergen. Wil je er zeker van zijn dat wij een mooie huttentocht samenstellen, dan zal je op tijd een reis moeten aanvragen. Vooral de gevorderde reizen met beklimmingen zoals de Großvenediger en/of de Wildspitze, vragen om een tijdige aanvraag. Wij hebben heel goede contacten met berggidsen en berghutten, maar kunnen geen wonderen verrichten voor late aanvragers m.b.t. het reserveren van slaapplaatsen in deze hooggelegen accommodaties. Ons advies is vroeg boeken!

AGENDA 2022
Alle vrije datums in onderstaand overzicht zijn nog aan te vragen voor de zomerreizen. 
De gereserveerde datums (VOL) zijn geboekt door privé groepen met 4 of meer deelnemers. Onze reizen starten vanaf 19 juni t/m einde zomerseizoen en/of dat de berghutten sluiten.

Zo 19/06/2022 t/m Vrij 24/06/2022   –   Gereserveerd

Zo 26/06/2022 t/m Vrij 01/07/2022   –   Nog vrij – aanvragen kan hier

Zo 03/07/2022 t/m Vrij 08/07/2022   –   Maatwerkreis Großvenediger – VOL

Zo 10/07/2022 t/m Vrij 15/07/2022   –   Maatwerkreis  Hohe Tauern   –  VOL

Zo 17/07/2022 t/m Vrij 22/07/2022   –   Maatwerkreis Großvenediger – VOL

Zo 24/07/2022 t/m Vrij 29/07/2022   –   Maatwerkreis  Hohe Tauern   –  VOL 

Ma 01/08/2022 t/m Za 06/08/2022   –   Maatwerkreis Dolomieten –  VOL

Ma 08/08/2022 t/m Vrij 12/08/2022   –   Maatwerkreis Dolomieten – VOL

Zo 14/08/2022 t/m Vrij 19/08/2022   –   Verrassingsreis – VOL

Zo 21/08/2022 t/m Vrij 26/08/2022   –   Nog vrij – aanvragen kan hier

Zo 04/09/2021 t/m Vrij 09/09/2022   –   Maatwerkreis  Hohe Tauern    –  VOL

Zo 11/09/2022 t/m Vrij 16/09/2022   –   Maatwerkreis Großvenediger  –  VOL

Staat u datum er niet bij, of is een periode niet meer beschikbaar dan kan u hier toch een aanvraag doen. Wanneer wij niet in staat zijn om een reis te organiseren omdat deze datum/periode VOL is, dan verwijzen we u graag door naar één van onze partners. Deze werken net als wij met ervaren en in de Alpenlanden erkende berg(wandel)gidsen. Helaas kunnen wij niet garanderen dat u bij deze andere reisorganisaties de zelfde prijs betaald als bij ons.

GELD-TERUG-GARANTIE BIJ NEGATIEF REISADVIES DOOR COVID-19

Vier weken voor de startdatum van een reis kijkt Alpinatours hoe de situatie in het land van bestemming is. We volgen hierin de informatie van het RIVM, het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de plaatselijke ontwikkelingen. Kan de reis doorgaan, dan ontvang je van ons een herbevestiging. Geldt er vier weken voor startdatum een negatief reisadvies voor je bestemming, of is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om de reis door te laten gaan, dan annuleren wij je reis. Houd er rekening mee dat als de situatie in het land van bestemming binnen vier weken voor de startdatum veranderd, wij alsnog genoodzaakt kunnen zijn om je reis te annuleren. Je krijgt de aan ons betaalde reissom dan terug.

Voor alle nieuwe aanvragen geldt een aanbetaling van €200,- per boeking. Vanaf 4 pers tot het maximale aantal pers 10% van de totaalprijs. Mochten wij om welke reden dan ook de reis annuleren, dan krijgt u de aanbetaling en/of de volledige reissom terug betaald. Wanneer deelnemers hun reis annuleren en er geldt géén negatief reisadvies wegens het COVID-19 virus dan gelden onze algemene voorwaarden m.b.t. het annuleren van een reis.

Je kunt nu al huttentochten aanvragen voor de zomervakantie. De hele maand augustus is voorlopig gereserveerd voor de gezinsreizen. Wil je graag met je eigen familie, of met vrienden een tocht gaan maken, wacht dan niet te lang met jullie aanvraag.  

Onze zomer huttentochten zijn aan te vragen voor de periode vanaf juni t/m oktober. Afhankelijk van de sneeuwcondities in de bergen zijn de meeste berghutten open vanaf midden Juni tot eind oktober. De meeste aanvragen worden gedaan voor de maanden Juli en Augustus, dat zijn ook meteen de drukste maanden. Bijna alle tochten zijn op aanvraag  

We krijgen wel eens vragen of gezinnen samen een huttentocht kunnen maken. In principe is dit alleen mogelijk wanneer de gezinnen bekenden of familie van elkaar zijn.  Wanneer de groep groter is dan 8 pers, dan adviseren wij om minimaal 3 maanden voor vertrek een reis aan te vragen. 

Het is belangrijk om vooraf goed na te denken welke reis je wilt gaan maken. Wanneer je akkoord gaat met ons tochtvoorstel en de prijs, dan betaal je de aanbetaling van €200,- per boeking. De gereserveerde datum wordt dan een gegarandeerde datum (VOL) en je reis is dan voor jou gereserveerd.