Agenda 2022

 

Alle deelnemers aan onze huttentochten van 2021, wil ik hartelijk bedanken voor alle leuke momenten en de fantastische sfeer tijdens de tochten. Voor NIEUWE aanvragen voor 2022 is ons bureau weer open vanaf 1 september. Ook nu is het al druk met aanvragen. Wil je graag met alpinatours je droomreis maken, dan adviseer ik om nog dit jaar een datum vast te leggen voor komende zomer van 2022. Wie nu een datum boekt ontvangt een korting van € 50,- p.p. op al onze zomerreizen, vanaf 4 deelnemers. Actie loopt t/m 31/12/2021

De Weishorn ontwaakt in de ochtendzon

Je wilt graag eens van hut naar hut lopen, maar je weet nog niet goed wat er allemaal bij komt kijken. Bij alpinatours kunnen we je goed op weg helpen met je keuze voor de juiste tocht. Voor elk soort wandelaar van beginner tot (ver)gevorderd, voor iedereen is er wel een passende reis. Voor een prijsopgave of informatie kunt u contact opnemen via ons contactformulier. Een offerte is altijd gratis. Alle zomer en/of wintertochten worden begeleid door Rob van Baardwijk, een ervaren en in de Alpenlanden erkende Nederlandse bergwandelgids.

Onze reizen zijn nu al aan te vragen voor de zomermaanden van 2022. In onze wandel agenda ziet u precies welke periode nog vrij zijn.  

Belangrijk voor Nieuwe aanvragen.
De meeste Nederlandse bergwandelaars willen allemaal in Juli en/of Augustus naar de bergen. Wil je er zeker van zijn, dat wij een mooie huttentocht samenstellen voor jou, dan zal je op tijd een reis moeten aanvragen. Vooral de gevorderde reizen met beklimmingen zoals de Großvenediger of de Wildspitze, vragen om een tijdige aanvraag. Wij hebben heel goede contacten met berggidsen en berghutten, maar kunnen geen wonderen verrichten voor late aanvragers m.b.t. het reserveren van slaapplaatsen in deze hooggelegen accommodaties. Ons advies is vroeg boeken!

AGENDA 2022
Alle vrije datums in onderstaand overzicht zijn nog aan te vragen voor de zomerreizen. 
Vrije datum 2022 voor huttentochten met minimaal 4 deelnemers. Als een datum is gereserveerd dan is deze periode geboekt en niet meer aan te vragen.

Zo 03/07/2022 t/m Vrij 08/07/2022   –   Gereserveerd

Zo 10/07/2022 t/m Vrij 15/07/2022   –   Gereserveerd

Zo 17/07/2022 t/m Vrij 22/07/2022   –   Gereserveerd

Zo 24/07/2022 t/m Vrij 29/07/2022   –   Nog vrij – aanvragen kan hier

Zo 07/08/2022 t/m Vrij 12/08/2022   –   Nog vrij – aanvragen kan hier

Zo 14/08/2022 t/m Vrij 19/08/2022   –   Nog vrij – aanvragen kan hier

Zo 21/08/2022 t/m Vrij 26/08/2022   –   Nog vrij – aanvragen kan hier

Zo 04/09/2021 t/m Vrij 09/09/2022   –   Nog vrij – aanvragen kan hier 

Staat u datum er niet bij, of is een periode niet meer beschikbaar dan kan u hier toch een aanvraag doen. Wanneer wij niet in staat zijn om een reis te organiseren omdat onze wandelagenda VOL is, dan verwijzen we u graag door naar één van onze partners. Deze werken net als wij met ervaren en in de Alpenlanden erkende berg(wandel)gidsen. 

GELD-TERUG-GARANTIE BIJ NEGATIEF REISADVIES DOOR COVID-19

Vier weken voor de startdatum van een reis kijkt Alpinatours hoe de situatie in het land van bestemming is. We volgen hierin de informatie van het RIVM, het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de plaatselijke ontwikkelingen. Kan de reis doorgaan, dan ontvang je van ons een herbevestiging. Geldt er vier weken voor startdatum een negatief reisadvies voor je bestemming, of is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om de reis door te laten gaan, dan annuleren wij je reis. Houd er rekening mee dat als de situatie in het land van bestemming binnen vier weken voor de startdatum veranderd, wij alsnog genoodzaakt kunnen zijn om je reis te annuleren. Je krijgt de aan ons betaalde reissom dan terug.

Voor alle nieuwe aanvragen t/m 4 pers geldt een aanbetaling van €200,- per boeking, vanaf 4 pers tot het maximale aantal pers 10% van de totaalprijs. Mochten wij om welke reden dan ook de reis annuleren, dan krijgt u de aanbetaling en/of de volledige reissom terug betaald. Wanneer deelnemers hun reis annuleren en er geldt géén negatief reisadvies wegens het COVID-19 virus dan gelden onze algemene voorwaarden m.b.t. het annuleren van een reis.

Je kunt nu al huttentochten aanvragen voor de zomervakantie. De hele maand augustus is voorlopig gereserveerd voor de gezinsreizen. Wil je graag met je eigen familie, of met vrienden een tocht gaan maken, wacht dan niet te lang met jullie aanvraag.  

Onze zomer huttentochten zijn aan te vragen voor de periode vanaf juni t/m oktober. Afhankelijk van de sneeuwcondities in de bergen zijn de meeste berghutten open vanaf midden Juni tot eind oktober. De meeste aanvragen worden gedaan voor de maanden Juli en Augustus, dat zijn ook meteen de drukste maanden. Bijna alle tochten zijn op aanvraag  

We krijgen wel eens vragen of gezinnen samen een huttentocht kunnen maken. In principe is dit alleen mogelijk wanneer de gezinnen bekenden of familie van elkaar zijn.  Wanneer de groep groter is dan 8 pers, dan adviseren wij om minimaal 3 maanden voor vertrek een reis aan te vragen. 

Het is belangrijk om vooraf goed na te denken welke reis je wilt gaan maken. Wanneer je akkoord gaat met ons tochtvoorstel en de prijs, dan betaal je de aanbetaling van €200,- per boeking. De gereserveerde datum wordt dan een gegarandeerde datum en je reis is dan voor jou gereserveerd.