Agenda – 2024/2025

AANVRAAG ZOMERREIZEN 2024

Wil je ook graag eens een huttentocht gaan maken, maar twijfel je nog over een reis. Wij geven altijd gratis advies en kijken dan samen welke reis het beste past bij jullie ervaring. Alle tochten kunnen aangepast worden aan de ervaring van de deelnemers.

De Weishorn ontwaakt in de ochtendzon

Je wilt graag eens van hut naar hut lopen maar je weet nog niet zo goed wat er allemaal bij komt kijken. Bij alpinatours kunnen we je goed op weg helpen met je keuze voor de juiste tocht. Voor elk soort wandelaar van beginner tot gevorderd, voor iedereen is er wel een passende reis. Ons zomerprogramma bestaat uit eenvoudige tochten die vallen onder de gezinsreizen en voor de meer ervarene bergwandelaars hebben wij een aantal gevorderde reizen. Alle tochten zijn maatwerkreizen. Zo kunnen we iedereen  maximaal laten genieten van een wandelvakantie in de bergen. Kan je géén keuze maken uit ons zomerprogramma dan maken we graag een vrijblijvende offerte voor jullie. Voor een prijsopgave of informatie kunt u contact opnemen via ons contactformulier. Een offerte is altijd gratis.

Alle zomer en/of wintertochten worden begeleid door een ervaren en in de Alpenlanden erkende Nederlandse bergwandelgids van Alpinatours. 

Onze reizen zijn nu al aan te vragen voor de zomermaanden van 2024. In onze wandelagenda ziet u precies welke periode gereserveerd zijn. De tochten zijn bijna altijd van Zondag t/m vrijdag, maar kunnen ook aangepast worden naar mindere dagen met het minimale aantal van 4 dagen.

BELANGRIJK!
De meeste Nederlandse en Belgische wandelaars willen in Juli en/of Augustus naar de bergen. Wil je er zeker van zijn dat je in deze maanden een mooie huttentocht kan gaan lopen, dan zal je op tijd een reis moeten aanvragen. Vooral de reizen naar de Dolomieten vragen om een tijdige aanvraag. Wij hebben heel goede contacten met berghutten, maar kunnen geen wonderen verrichten voor late aanvragers m.b.t. het reserveren van slaapplaatsen in deze hooggelegen accommodaties. Ons advies is vroeg boeken!

AGENDA 2024/2025

Ma 10/06/2024   –  Vrij 14/06/2024        Berchtesgaden     Gereserveerd (VOL)

Ma 24/06/2024   –  Vrij 28/06/2024        Rosengartentour  Gereserveerd (VOL)

Ma 01/07/2024   –  Vrij 05/07/2024        Droomtocht          Gereserveerd (VOL)

Zo 14/07/2024   –   Vrij 19/07/2024        Dolomieten          Gereserveerd (VOL)

Zo 21/07/2024   –   Vrij 26/07/2024        Oostenrijk            Gereserveerd

Zo 28/07/2024   –   Vrij 02/08/2024        Vrije keuze          Aanvragen kan hier

Zo 04/08/2024   –   Vrij 09/08/2024        Dolomieten         Gereserveerd (VOL)  

Zo 11/08/2024   –   Vrij 16/08/2024        Vrije keuze          Aanvragen kan hier.

Vrij 13/09/2024  –   Wo18/09/2024       Großvenediger     Gereserveerd 

WINTERREIZEN 2025 – Sneeuwschoenwandelreizen.

Zo 12.01.2025   –   Zo 19.01.2025       Meransen            Gereserveerd (VOL)

Let op!
Alle datums zijn op aanvraag voor groepen van minimaal 4 personen voor de zomerreizen. Bij minder dan 4 deelnemers wordt de prijs verhoogd met een toeslag. Wil je een gevorderde tocht gaan maken dan is het raadzaam om op tijd een reis aan te vragen. Het komt steeds vaker voor dat wandelaars vlak voor of tijdens de zomermaanden nog een reis aanvragen. Het kan dan voorkomen dat accommodaties (berghutten) zijn volgeboekt. In dat geval zal Alpinatours een alternatieve tocht voorstellen/aanbieden op het zelfde niveau

Onze wandelagenda is snel VOL, dus vroeg boeken is aan te bevelen. Staat u datum/reisperiode niet in onze wandelagenda, dan kunt u toch een aanvraag doen voor een huttentocht. Wij kijken dan of wij een extra periode/datum kunnen toevoegen aan onze wandelagenda. Als wij niet in staat zijn om een reis te organiseren op de gewenste datum, dan kunnen we u altijd nog doorverwijzen naar een andere Nederlandse reisorganisatie die ook werken met erkende Nederlandse gidsen.

Voor alle nieuwe aanvragen geldt een aanbetaling van €100,- voor elke deelnemer. Mochten wij om welke reden dan ook de reis annuleren, dan krijgt u de aanbetaling en/of de volledige reissom terug betaald. Wanneer deelnemers hun reis annuleren en er geldt géén negatief reisadvies  dan gelden onze algemene voorwaarden m.b.t. het annuleren van een reis.

Je kunt nu al huttentochten aanvragen voor de zomervakantie. Wil je graag met je eigen familie, of met vrienden een tocht gaan maken, wacht dan niet te lang met jullie aanvraag. 

ZOMERTOCHTEN 

Onze zomer huttentochten zijn aan te vragen voor de periode vanaf juni t/m oktober. Afhankelijk van de sneeuwcondities in de bergen zijn de meeste berghutten open vanaf midden Juni tot eind oktober. De meeste aanvragen worden gedaan voor de maanden Juli en Augustus, dat zijn ook meteen de drukste maanden. Bijna alle tochten zijn op aanvraag  

We krijgen wel eens vragen of gezinnen samen een huttentocht kunnen maken. In principe is dit alleen mogelijk wanneer de gezinnen bekenden of familie van elkaar zijn.  Wanneer de groep groter is dan 8 pers, dan adviseren wij om minimaal 4 maanden voor vertrek een reis aan te vragen. 

Het is belangrijk om vooraf goed na te denken welke reis je wilt gaan maken. Wij kunnen een goed advies geven welke tocht het beste past bij jullie ervaring. Alle tochten op deze website zijn door Alpinatours zelf bedacht, en wij kunnen dan ook precies vertellen wat u kan verwachten. Wanneer je akkoord gaat met ons tochtvoorstel en de prijs, dan betaal je de aanbetaling. De gereserveerde datum wordt dan een gegarandeerde datum (VOL) en je reis is dan voor jou gereserveerd.