Agenda 2021

                   De Weishorn ontwaakt in de ochtendzon!

LET OP!
Voor iedereen die nog op zoek is naar een huttentocht of ander soort reis in de Alpen, adviseer ik om niet meer te lang te wachten met het aanvragen van een reis. Wij krijgen nu al van enkele berghutten bericht dat de zomermaanden Juli & Augustus bijna zijn volgeboekt. Neem nu even de tijd om een huttentocht aan te vragen, voor dat het te laat is.  Je neemt geen enkel risico, want bij een negatief reisadvies t.a.v. COVID-19 betalen we je geld terug. Zie onze Algemene voorwaarden m.b.t. het annuleren van een reis bij ons. Succes met je keuze.

Je wilt graag eens een huttentocht maken, maar je weet nog niet goed wat er allemaal bij komt kijken. Bij alpinatours kunnen wij je goed op weg helpen met je keuze voor de juiste tocht. Voor elk soort wandelaar van beginner tot gevorderd, voor iedereen is er wel een passende reis. Voor een prijsopgave of informatie kunt u contact opnemen via ons contactformulier. Een offerte is altijd gratis. Alle zomer en/of wintertochten worden begeleid door Rob van Baardwijk, een ervaren en in de Alpenlanden erkende Nederlandse bergwandelgids.

AGENDA – Alle Huttentochten van 2021 zijn vanaf nu aan te vragen:

Onze zomerreizen zijn nu aan te vragen voor de maanden Juni t/m September/oktober. De datums hieronder zijn nog vrij, en te boeken voor een gezinshuttentocht of een andere reis uit ons reisprogramma met minimaal 4 pers. Wij starten vanaf 15 Juni met onze huttentochten. Als reizen (VOL) zijn, dan is deze datum geboekt en niet meer aan te vragen. Individuele wandelaars kunnen aansluiten bij een door ons georganiseerde tocht. ZIE ONDER – HUTTENTOCHT MET SINGLES EN/OF ALLEENSTAANDEN. inschrijven kan t/m 31/05/2021

DEZE REIZEN ZIJN VOOR GEZINNEN EN GROEPEN VANAF 4 PERS

Ma  21/06/2021 – Za 26/06/2021      –   Op aanvraag

Zo  04/07/2021 – Vrij 09/07/2021      –  Schladmingerhöhenweg 

Ma  19/07/2021 – Za  24/07/2021     –   Droomtocht in het hooggebergte (VOL)

Ma  02/08/2021 – Vrij 06/08/2021     –   Rosengarten & Plattkofel gezinstocht

Zo  08/08/2021 –  Do 12/08/2021     –    Rosengarten & Plattkofel gezinstocht (VOL)

Zo  22/08/2021 –  Vrij 27/08/2021     –   Venedigertour/of andere tocht  Op aanvraag.

Ma  30/08/2021 –  Za 04/09/2021     –   Droomtocht in het hooggebergte.

Staat u reisperiode er niet bij, dan kunt u een aanvraag doen voor een datum naar eigen keuze, wij kijken dan of er nog plaats is in onze wandel agenda. Wanneer wij niet in staat zijn om een tocht te organiseren omdat deze datum vol is, dan verwijzen we u graag door naar een van onze partners. Deze werken net als wij, met gediplomeerde en erkende berg(wandel)gidsen voor de mooiste routes.

Geld-terug-garantie bij negatief reisadvies door COVID-19

Vier weken voor de startdatum van een reis kijkt Alpinatours hoe de situatie in het land van bestemming is. We volgen hierin de informatie van het RIVM, het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de plaatselijke ontwikkelingen. Kan de reis doorgaan, dan ontvang je van ons een herbevestiging. Geldt er vier weken voor startdatum een negatief reisadvies voor je bestemming, of is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om de reis door te laten gaan, dan annuleren wij je reis. Houd er rekening mee dat als de situatie in het land van bestemming binnen vier weken voor de startdatum veranderd, wij alsnog genoodzaakt kunnen zijn om je reis te annuleren. Je krijgt de aan ons betaalde reissom dan terug.

Voor alle nieuwe aanvragen geldt een aanbetaling van €200,- per boeking. Mochten wij om welke reden dan ook de reis annuleren, dan krijgt u de aanbetaling en/of de volledige reissom terug betaald. Wanneer deelnemers hun reis annuleren en er geldt géén negatief reisadvies wegens het COVID-19 virus dan gelden onze algemene voorwaarden m.b.t. het annuleren van een reis.

Je kunt nu al huttentochten aanvragen voor de zomervakantie. De hele maand augustus is voorlopig gereserveerd voor de gezinsreizen. Wil je graag met je eigen familie, of met vrienden een tocht gaan maken, wacht dan niet te lang met jullie aanvraag.  

Onze zomer huttentochten zijn aan te vragen voor de periode vanaf juni t/m oktober. Afhankelijk van de sneeuwcondities in de bergen zijn de meeste berghutten open vanaf midden Juni tot eind oktober. De meeste aanvragen worden gedaan voor de maanden Juli en Augustus, dat zijn ook meteen de drukste maanden. Bijna alle tochten zijn op aanvraag  

We krijgen wel eens vragen of gezinnen samen een huttentocht kunnen maken. In principe is dit alleen mogelijk wanneer de gezinnen bekenden of familie van elkaar zijn.  Wanneer de groep groter is dan 8 pers, dan adviseren wij om minimaal 3 maanden voor vertrek een reis aan te vragen. 

Het is belangrijk om vooraf goed na te denken welke reis je wilt gaan maken. Wanneer je akkoord gaat met ons tochtvoorstel en de prijs, dan betaal je de aanbetaling van €200,- per boeking. De gereserveerde datum wordt dan een gegarandeerde datum en je reis is dan voor jou gereserveerd.

HUTTENTOCHT MET SINGLES EN/OF ALLEENSTAANDEN

Als je alleen bent, en je wilt graag een huttentocht maken in een kleine groep, dan kun je aansluiten bij een door ons georganiseerde reis voor volwassenen. Deze reizen gaan door wanneer 4 pers zijn aangemeld. 

Voor alle reizen waarbij alleenstaanden kunnen aansluiten, geldt een uiterste inschrijfdatum. Als deze datum is bereikt, en er geen 4 deelnemers zijn aangemeld vervalt deze reis, tenzij de aangemelde deelnemers akkoord gaan met een prijsverhoging. De uiterste inschrijfdatum is 31/05/2021 

Voorlopig 2 gereserveerde reizen voor individuele aanvragen.  

Schladmingerhöhenweg    Zo 04/07/2021 –  Vrij 09/07/2021  opgeven kan hier

Droomtour Hohe Tauern   Ma 30/08/2021 –   Za 04/09/2021  opgeven kan hier