Agenda – 2023

AANVRAAG REIZEN 2023

Wil je ook graag eens een huttentocht lopen, maar twijfel je nog over een reis. Wij geven altijd gratis advies en bekijken dan samen welke reis het beste past bij jullie ervaring. 

De Weishorn ontwaakt in de ochtendzon

Je wilt graag eens van hut naar hut lopen maar je weet nog niet zo goed wat er allemaal bij komt kijken. Bij alpinatours kunnen we je goed op weg helpen met je keuze voor de juiste tocht. Voor elk soort wandelaar van beginner tot gevorderd, voor iedereen is er wel een passende reis. Voor een prijsopgave of informatie kunt u contact opnemen via ons contactformulier. Een offerte is altijd gratis. Alle zomer en/of wintertochten worden begeleid door een ervaren en in de Alpenlanden erkende Nederlandse bergwandelgids.

Onze reizen zijn nu al aan te vragen voor de zomermaanden van 2023. In onze wandel agenda ziet u precies welke periode nog vrij zijn.  

BELANGRIJK!
De meeste Nederlandse en Belgische bergwandelaars willen allemaal in Juli en/of Augustus naar de bergen. Wil je er zeker van zijn dat wij een mooie huttentocht samenstellen, dan zal je op tijd een reis moeten aanvragen. Vooral de gevorderde reizen met beklimmingen zoals de Großvenediger en/of de Wildspitze, vragen om een tijdige aanvraag. Wij hebben heel goede contacten met berggidsen en berghutten, maar kunnen geen wonderen verrichten voor late aanvragers m.b.t. het reserveren van slaapplaatsen in deze hooggelegen accommodaties. Ons advies is vroeg boeken!

AGENDA 2023

Alle datums in onderstaand overzicht zijn nog aan te vragen voor de zomerreizen. 
De gereserveerde datums (VOL) zijn geboekt door privé groepen met 4 of meer deelnemers. Onze reizen starten vanaf juni t/m einde zomerseizoen en/of dat de berghutten sluiten.

Zo 04/06/2023 t/m Zo 11/06/2023    –   Gereserveerd Dolomieten (VOL)

Zo 18/06/2023 t/m Vrij 23/06/2023   –   Gereserveerd Dolomieten (VOL)

Zo 02/07/2023 t/m Vrij 07/07/2023   –   Is nog vrij – aanvragen kan hier

Zo 09/07/2023 t/m Vrij 14/07/2023   –   Is nog vrij –  aanvragen kan hier

Zo 23/07/2023 t/m Vrij 28/07/2023   –   Gereserveerd Dolomieten (VOL)

Zo 06/08/2023 t/m Vrij 11/08/2023   –   Is nog vrij – aanvragen kan hier

Zo 13/08/2023 t/m Vrij 18/08/2023   –   Gereserveerd Droomtocht (VOL)

Zo 03/09/2023 t/m Vrij 08.09.2023   –   Is nog vrij – aanvragen kan hier

Zo 10/09/2023 t/m Vrij 15/09/2023   –   Is nog vrij – aanvragen kan hier

 

Onze wandelagenda is snel VOL, dus vroeg boeken is aan te bevelen. Staat u datum/reisperiode niet in onze wandelagenda, dan kunt u toch een aanvraag doen voor een huttentocht. Wij kijken dan of wij een extra periode/datum kunnen toevoegen aan onze wandelagenda. Als wij niet in staat zijn om een reis te organiseren op de gewenste datum, dan kunnen we u altijd nog doorverwijzen naar een andere Nederlandse reisorganisatie die ook werken met erkende Nederlandse gidsen.

Voor alle nieuwe aanvragen geldt een aanbetaling van €200,- per boeking. Vanaf 5 pers tot het maximale aantal van 8 pers 10% van de totaalprijs. Mochten wij om welke reden dan ook de reis annuleren, dan krijgt u de aanbetaling en/of de volledige reissom terug betaald. Wanneer deelnemers hun reis annuleren en er geldt géén negatief reisadvies  dan gelden onze algemene voorwaarden m.b.t. het annuleren van een reis.

Je kunt nu al huttentochten aanvragen voor de zomervakantie. De hele maand augustus is voorlopig gereserveerd voor de gezinsreizen. Wil je graag met je eigen familie, of met vrienden een tocht gaan maken, wacht dan niet te lang met jullie aanvraag.  

ZOMERTOCHTEN 

Onze zomer huttentochten zijn aan te vragen voor de periode vanaf juni t/m oktober. Afhankelijk van de sneeuwcondities in de bergen zijn de meeste berghutten open vanaf midden Juni tot eind oktober. De meeste aanvragen worden gedaan voor de maanden Juli en Augustus, dat zijn ook meteen de drukste maanden. Bijna alle tochten zijn op aanvraag  

We krijgen wel eens vragen of gezinnen samen een huttentocht kunnen maken. In principe is dit alleen mogelijk wanneer de gezinnen bekenden of familie van elkaar zijn.  Wanneer de groep groter is dan 8 pers, dan adviseren wij om minimaal 4 maanden voor vertrek een reis aan te vragen. 

Het is belangrijk om vooraf goed na te denken welke reis je wilt gaan maken. Wij kunnen goed advies geven welke tocht het beste past bij jullie ervaring. Alle tochten op deze website zijn door Alpinatours zelf bedacht, en wij kunnen dan ook precies vertellen wat u kan verwachten. Wanneer je akkoord gaat met ons tochtvoorstel en de prijs, dan betaal je de aanbetaling. De gereserveerde datum wordt dan een gegarandeerde datum (VOL) en je reis is dan voor jou gereserveerd.