Ötztaler Alpen met beklimming Wildspitze – NIEUW

                                        WILDSPITZE – ROFENKARGLETSJER 

Deze huttentocht mag zeker niet ontbreken op je bucketlist. Deze reis is een hoogtepunt voor iedere ervaren bergwandelaar die op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Deze tocht vraagt om een goed uithoudingsvermogen en een enthousiaste instelling. De meest begane route naar de Wildspitze 3770m gaat bij goede weersomstandigheden via de klettersteig over het Mitterkarjoch. Wij willen graag wat bijzonders, en daarom gaan wij voor de langere en zwaardere route over de Rofenkargletsjer met de graatbeklimming via de Noordtop naar de Zuidtop waar het topkruis staat. Om de Wildspitze te beklimmen is een goede acclimatisatie wenselijk, en daarom maken we eerst een spectaculaire huttentocht om te wennen aan de hoogte, en het lopen met een volle rugzak. 

Niveau ***+

Programma & accommodaties
Ons programma is altijd onder voorbehoud. Terreingesteldheid en beschikbaarheid accommodaties kunnen van invloed zijn op onze route. Dit is ter beoordeling van de gids(en)

Deze huttentocht kan ook aangevraagd worden zonder beklimming Wildspitze.  Minimaal aantal deelnemers is 4 pers   Prijs N.o.t.k.   

Begeleiding:  Rob van Baardwijk 

Deze tocht wordt tijdens de beklimming van de Wildspitze, begeleid door een van onze vaste Oostenrijkse UIAGM berggidsen voor de allerbeste begeleiding en veiligheid. Er mogen maximaal 4 pers aan het touw van de gids. Bij meer deelnemers gaat er nog een tweede gids mee. 

Voorwaarde
Om de Wildspitze te beklimmen is bergwandelervaring een voordeel bij deze reis. Een uitstekende conditie en géén last van hoogtevrees. Dagtochten kunnen oplopen tot 8 loopuren op de dag dat wij de Wildspitze beklimmen. De wandelpaden zijn soms smal en er komen gezekerde passages in voor. Hoogte verschillen zijn aanzienlijk en bedragen meer dan 1000m stijgen en/of dalen per dag. 

Uitrusting:
Voor deze hoogalpiene huttentocht is een goede uitrusting noodzakelijk. Dit betekend dat deelnemers beschikken over minimaal een categorie C-schoen, dit zijn bergschoenen voor uitdagende tochten en beklimmingen de zogenaamde stijgijzervriendelijke bergwandelschoen. Verder een uitstekende conditie en absoluut géén hoogtevrees. Bekijk deze video maar eens, dan kun je zien wat je staat te wachten. Kijk vooral eens naar de bergschoenen die gedragen worden. 

Als deze huttentocht wordt aangevraagd zonder beklimming Wildspitze. Dan volstaat een goede bergwandelschoen van de Categorie B(C). De schoenen moeten wel in goede staat zijn en geen afgesleten profiel en waterdicht zijn.  

Inclusief
5 x overnachting berghutten (meerpersoons kamer)
5 x Halfpension (Diner en ontbijt)
Alle transfers ter plaatse bus/taxi en Lift.
6 Dagen Nederlandse gids
1 Dagdeel Oostenrijkse UIAGM berggids voor beklimming Wildspitze
Gebruik van noodzakelijke uitrusting zoals stijgijzers, gordel en touw

Exclusief
Heen en terugreis
Lunches, drankjes in de hutten
Verzekeringen

Datum:  Op aanvraag.
Zie voor een vrije datum in mijn agenda.
         
Hieronder enkele privé foto’s van deze spectaculaire huttentocht van aug 2020.

Prijs 2024:    
€ 1075,- p.p.  inclusief beklimming Wildspitze 3770m
Aanvraagformulier

Prijzen 2024
De prijs van deze hoog-alpiene huttentocht is mede afhankelijk van het aantal deelnemers. In onderstaand overzicht zie je wat de kosten zijn inclusief beklimming Wildspitze. Vanaf 5 personen is de prijs op aanvraag.
2 personen €1375,- p.p.
3 personen €1225,- p.p.
4 personen €1075,- p.p.