Ötztaler Alpen met beklimming Wildspitze – NIEUW

De Wildspitze 3768m is de twee na hoogste berg van Oostenrijk en ligt in de Ötztaleralpen. Dit gebergte heeft door zijn vele gletsjers een West-alpien karakter dat doet denken aan de grote bergen in Zwitserland. Er zijn meer dan 400km aan afwisselende wandelpaden, van eenvoudige routes tot zware bergtouren. Om de Wildspitze te beklimmen is een goede acclimatisatie wenselijk, en daarom maken we  eerst een spectaculaire huttentocht om te wennen aan de hoogte, en het lopen met een volle rugzak. 

Niveau ***(+)

Programma & accommodaties

Deze huttentocht kan ook aangevraagd worden als rond-tour zonder beklimming Wildspitze. De tocht duurt dan 6 dagen.  Minimaal 4 pers   Prijs N.o.t.k.   

Begeleiding:  Rob van Baardwijk + Oostenrijkse berggids

Voorwaarde
Om de Wildspitze te beklimmen is bergwandelervaring een voordeel bij deze reis. Een uitstekende conditie en géén last van hoogtevrees. Dagtochten kunnen oplopen tot 8 loopuren op de dag dat wij de Wildspitze beklimmen. De wandelpaden zijn soms smal en er komen gezekerde passages in voor. Hoogte verschillen zijn aanzienlijk en bedragen meer dan 1000m stijgen en/of dalen per dag. 

Uitrusting:
Voor deze hoogalpiene huttentocht is een goede uitrusting noodzakelijk. Dit betekend dat deelnemers beschikken over minimaal een categorie C-schoen, dit zijn bergschoenen voor uitdagende tochten en beklimmingen de zogenaamde stijgijzervriendelijk bergwandelschoen. Verder een uitstekende conditie en absoluut géén hoogtevrees. Bekijk deze video maar eens, dan kun je zien wat je staat te wachten. Kijk vooral eens naar de bergschoenen die gedragen worden. 

Als deze huttentocht wordt aangevraagd zonder beklimming Wildspitze. Dan volstaat een goede bergwandelschoen van de Categorie B(C). De schoenen moeten wel in goede staat zijn en geen afgesleten profiel hebben en waterdicht zijn.  

Inclusief
6 x overnachting berghutten (meerpersoons kamer)
6 x Halfpension (Diner en ontbijt)
Alle transfers ter plaatse bus/taxi
7 Dagen Nederlandse gids
1,5 Dag Oostenrijkse UIAGM berggids
Gebruik van noodzakelijke uitrusting zoals stijgijzers, gordel en touw

Exclusief
Heen en terugreis
Lunches, drankjes in de hutten
Verzekeringen

Datum: 
Zo 23 Aug t/m Za 29 Aug  –  7 Dagen                 
Deze reis is niet meer te boeken. 

Andere datum op aanvraag.

Prijs 2020    
€ 875,- p.p.  
Aanvraagformulier