Villandereralm – NIEUW

Onze nieuwe sneeuwschoenwandelreis gaat wederom naar Italië. De Villandereralm is een van de mooist gelegen hoogvlaktes van de Dolomieten, en behoort absoluut bij de top-wandelgebieden van Zuid-Tirol. Het landschap is licht heuvelachtig en daardoor uitermate geschikt voor beginnende sneeuwschoenwandelaars. Tijdens de dagtochten worden we verwend met een fantastisch panorama-uitzicht op de Dolomieten en de verder gelegen Zillertaler Alpen. De vele “almhutten” nodigen bovendien uit, om onze honger te stillen met specialiteiten van de Zuid-Tiroler keuken. Wie wil kennismaken met deze winterwandelreis, kan met Alpinatours op avontuur in de Italiaanse bergen.

Niveau: ** Basis conditie.

Sneeuwschoenwandelen is niet moeilijk, en een beetje zwaarder dan gewoon bergwandelen in de zomer. Je komt op plekken die zonder sneeuwschoenen onbereikbaar zijn. Het wandelen met sneeuwschoenen vereist geen speciale techniek. Na een korte instructie, loopt iedereen er zo mee weg. We maken dagtochten van 4 tot maximaal 6 uurtjes. Deze sneeuwschoentochten zijn voor iedereen die actief wil wandelen in de winter. De gelopen routes bieden ons prachtige uitzichten op de besneeuwde bergen van Zuid-Tirol. Sneeuwschoenen en stokken worden gratis ter beschikking gesteld door het hotel, en hoeft u zelf niet mee te nemen.

Unieke kenmerken van deze reis:

 • Kleine groep van maximaal 8/10 deelnemers.
 • Rustig gelegen, gastvrij 3 sterren superior Wellness Hotel.
 • Uitstekende Zuid-Tiroolse/Italiaanse maaltijden op basis van Volpension.
 • Gratis vervoer met plaatselijk bus/taxi.
 • Winterwandelen in het UNESCO-werelderfgoed Dolomieten.

De Accommodatie
Het gastvrije en mooi gelegen Panorama Wellness Hotel Sambergerhof van waaruit we onze wandelingen starten, ligt nabij de Villandereralm. We stappen zo vanuit het hotel in de sneeuw en kunnen gelijk starten met onze wandeltochten. Het is een echt familie hotel dat bekend staat om zijn uitstekende dienstverlening. De keukenbrigade kookt veelal met biologische producten uit de eigen streek. Het Wellness gedeelte bestaat uit diverse sauna’s en een heerlijk verwarmt buiten zwembad en jacuzzi waar je na de wandelingen kan bijkomen en ontspannen.

Impressie sneeuwschoenwandelreis Villandereralm van januari 2023. klick op het blauwe streepje. Met dank aan Harrie Keusters, één van de deelnemers in 2023 l

Inbegrepen

 • Hotel logies en Volpension (ontbijt, lunchpakket en 4 gangen keuzediner)
 • Lunchpakket voor onderweg tijdens de dagtochten.
 • Gratis gebruik sneeuwschoenen en stokken.
 • Diensten Nederlandse reisleiding/gids (loopt o.a. alle tochten mee)

Niet inbegrepen

 • Reis en annuleringsverzekering (zelf afsluiten)
 • Treinticket vanuit Nederland of Duitsland naar Bressanone/Brixen-retour.
 • Persoonlijke uitgaven zoals consumpties in hotel en onderweg, en alle overige maaltijden die niet onder de Volpension vallen 
 • Toeslag eenpersoons kamer (op aanvraag)
 • Toeristenbelasting. 

Datum:   
Zo 21/01/2024 – Zo 28/01/2024 – 8 dagen  Villandereralm
Za 17/02/2024 – Za 24/02/2024 – 8 dagen   Villandereralm

Do  04/01/2024 – Do  11/01/2024    Gereserveerd (VOL)
Zo  21/01/2024 –  Zo  28/01/2024    Inschrijven kan hier
Za  17/02/2024 –  Za  24/02/2024    Inschrijven kan hier
Andere datum op aanvraag
Prijs 2024: vanaf €1275,- p.p. – Exclusief treinticket Nederland – Italië V.V.

U kunt kiezen om met eigen vervoer naar Zuid-Tirol te reizen of gebruik te maken van de Trein om comfortabel naar de reisbestemming te reizen. Wanneer het minimale aantal van 6 deelnemers is bereikt, reserveren wij een groepstreinticket naar de bestemming in Italië en terug. Meestal vertrekken we vanuit Düsseldorf Hbf. Van daaruit reizen we dan met de ICE naar München en verder via Innsbrück naar de eindbestemming. De reis naar/van thuisadres naar Düsseldorf Hbf is voor eigen rekening, evenals e.v.t. parkeerkosten. Wanner u zelfstandig naar Italië wilt reizen dan kunt u de Treintickets eenvoudig bestellen/reserveren bij NS International of via de Duitse Spoorwegen Bahn.