Villandereralm – NIEUW

Onze nieuwe sneeuwschoenwandelreizen  gaan wederom naar de Dolomieten. De Villandereralm is één van de mooist gelegen hoogvlaktes, en behoort bij de top-wandelgebieden van Zuid-Tirol. Het landschap is licht heuvelachtig en daardoor uitermate geschikt voor sneeuwschoenwandelaars. Tijdens de dagtochten worden we verwend met een fantastisch panorama-uitzicht op de Dolomieten en de verder gelegen Zillertaler Alpen. De vele “almhutten” nodigen bovendien uit, om onze honger te stillen met specialiteiten van de Zuid-Tiroler keuken. Wie wil kennismaken met deze winterwandelreis, kan met Alpinatours op avontuur in de Italiaanse bergen.

Niveau: ** Basis conditie.

Sneeuwschoenwandelen is niet moeilijk, en een beetje zwaarder dan gewoon bergwandelen in de zomer. Je komt op plekken die zonder sneeuwschoenen onbereikbaar zijn. Het wandelen met sneeuwschoenen vereist geen speciale techniek. Na een korte instructie, loopt iedereen er zo mee weg. We maken dagtochten van 4 tot maximaal 6 uurtjes. Deze sneeuwschoentochten zijn voor iedereen die actief wil wandelen in de winter. De gelopen routes bieden ons prachtige uitzichten op de besneeuwde bergen van Zuid-Tirol. Sneeuwschoenen en stokken worden gratis ter beschikking gesteld door het hotel, en hoeft u zelf niet mee te nemen.

Unieke kenmerken van deze reis:

 • Kleine groep van maximaal 8/10 deelnemers.
 • Rustig gelegen, gastvrij 3 sterren superior Wellness Hotel.
 • Uitstekende Zuid-Tiroolse/Italiaanse maaltijden op basis van Volpension.
 • Gratis vervoer met plaatselijk bus/taxi.
 • Winterwandelen in het UNESCO-werelderfgoed Dolomieten.

De Accommodatie
Het gastvrije en mooi gelegen Panorama Wellness Hotel Sambergerhof van waaruit we onze wandelingen starten, ligt nabij de Villandereralm. We stappen zo vanuit het hotel in de sneeuw en kunnen gelijk starten met onze wandeltochten. Het is een echt familie hotel dat bekend staat om zijn uitstekende dienstverlening. De keukenbrigade kookt veelal met biologische producten uit de eigen streek. Het Wellness gedeelte bestaat uit diverse sauna’s en een heerlijk verwarmt buiten zwembad en jacuzzi waar je na de wandelingen kan bijkomen en ontspannen.

Impressie sneeuwschoenwandelreis Villandereralm van januari 2024. Met dank aan Harrie Keusters, één van de deelnemers in 2024

Inbegrepen

 • Hotel logies en Volpension (ontbijt, lunchpakket en 4 gangen keuzediner)
 • Lunchpakket voor onderweg tijdens de dagtochten.
 • Gratis gebruik sneeuwschoenen en stokken.
 • Diensten Nederlandse reisleiding/gids (loopt o.a. alle tochten mee)
 • Vervoer vanaf treinstation (Klausen/Chiusa) naar hotel heen en terug met een taxi als u met de groep mee reist naar de plaats van bestemming in Italië. 
 • Reist u zelfstandig met de trein – Er vertrekt elk uur een plaatselijke bus vanaf treinstation Klausen/Chiusa naar het hotel.

Niet inbegrepen

 • Reis en annuleringsverzekering (zelf afsluiten)
 • Treinticket vanuit Nederland of Duitsland naar Klausen/Chiusa
 • Persoonlijke uitgaven zoals consumpties in hotel en onderweg, en alle overige maaltijden die niet onder de Volpension vallen 
 • Er zijn maar een beperkt aantal 1 persoonskamers. Voor een tweepersoonskamer voor alléén gebruik betaal je een toeslag van €35,- p/nacht.
 • Toeristenbelasting. 

Datum:   Op aanvraag 

Prijs 2025: vanaf €1275,- p.p. 

Met de trein naar de bergen

Je hebt je aangemeld als groep voor een van onze winterreizen en nu moet je nog op de plaats van bestemming komen. Hoe pak je dit aan..?

Wanneer een privé groep vanaf 6 deelnemers een reis aanvraagt dan kunnen wij een groepstreinticket reserveren bij de Duitse spoorwegen.(afhankelijk van beschikbaarheid)  Meestal is het vertrekstation Arnhem Centraal of Düsseldorf. De gids die de reis begeleid reist dan samen met de deelnemers naar de plaats van bestemming in Italië of Oostenrijk, zowel heen als terug. Omdat treintickets naar de wintersportgebieden alleen kunnen worden gereserveerd met zitplaats, zijn de prijzen aan het begin van de verkoopperiode het goedkoopst.

Omdat Nederlandse en Belgische wandelaars steeds later bij ons een winterwandelreis aanvragen, soms pas twee weken voor vetrekdatum. kunnen wij géén treintickets inclusief meer aanbieden.

Wilt u liever zelfstandig naar de plaats van bestemming reizen, dan kunt u eenvoudig een treinticket zelf bestellen online via NS International of via de Duitse Spoorwegen Bahn.