Van hut naar hut

DSCN1641

                                               Bergwandelen

Alpinatours organiseert meerdaagse tochten, waarbij in de regel wordt gewandeld over bestaande bergpaden. Onze tochten zijn niet moeilijk mits je een goede conditie hebt en goede wandelschoenen draagt.

Het beleven van de bergen en het samen genieten van deze prachtige omgeving staan centraal bij het reisprogramma. Onze tochten hebben een avontuurlijk karakter en onderweg wordt soms een top beklommen.

De tochten uit het zomerprogramma worden door alpinatours zodanig opgebouwd, dat iedereen die goed kan volhouden. Noodzakelijke alpiene technieken indien nodig, worden tijdens de wandelingen door de gids aangeleerd.

De tochten duren zo’n 4 tot 8 dagen, waarbij we voornamelijk eten en overnachten in berghutten. Een huttentrektocht is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de bergen. Ook is het een verantwoorde manier om onder begeleiding van een gediplomeerd gids een tocht te maken die je alleen misschien niet aan zou durven.

Teveel meenemen is vaker het verschil tussen een plezierige huttentocht of een uitputtingsslag. Aan het begin van elke tocht bekijkt de gids of er niet teveel onnodig gewicht in de rugzak wordt meegenomen, als richtlijn zou je kunnen aanhouden 8 kg gewicht, met uitzondering van eten en drinken..

Welkom en tot ziens bij één van onze huttentochten.