Programma & Accommodaties

Routeverloop
Schönau am königsee – Gotzenalm – Wasseralm – Kärlingerhaus – Bartholomä – Kührointhütte – Watzmannhaus – Hocheck – Grünstein – Schönau

Dag 1
Vanuit Schönau am Königsee, vertrekken we met de boot naar ons startpunt. Via een mooie höhenweg, lopen we naar onze eerste berghut de Götzenalm 1685m  ↑ 1100m
ca. 4 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 2
Na een stevig ontbijt, gaat het vandaag richting de Wasseralm 1416m, deze idyllisch gelegen hut brengt ons 50 jaar terug in de tijd. Comfort is er weinig, maar wat is het er mooi.  Na de lunch, gaan we de omgeving verkennen. ↑350m ↓ 200m  ca. 4 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 3
Vandaag gaat het eerst richting de Halsenköpfl 1718m, met een schitterend uitzicht op de Königsee en de Watzmann, via de Schwarz en Grünsee lopen we naar het Kärlingerhaus aan de Füntensee 1631m. Wat een contrast met de vorige hut.
↑750m ↓ 450m  ca. 5 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 4
De dag begint met een steile afdaling door de Saugasse, naar St Bartholomä 605m, hier kunnen we de kapel van het klooster bekijken. Na de lunch verlaten we de drukte en klimmen via de Rinnkendlsteig naar het Achenkanzel met een waanzinnig uitzicht over de Königsee. Nu is het nog maar een klein stukje naar de Kührointhütte.
↑1200m ↓ 1200m  ca.7 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 5
Vandaag staat de koningsetappe naar het Watzmannhaus 1928m, en de beklimming van het Hocheck 2651m op het programma. Via een kleine passage met draadkabels klimmen en wandelen we richting het Watzmannhaus. Na een stevige lunch kunnen de liefhebbers, het Hocheck gaan bedwingen. Vanaf deze voortop kunnen we een groot gedeelte van onze afgelegde route overzien. Het uitzicht is spectaculair. ↑1300m ↓650m  ca. 7 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 6
Vandaag doen we het rustig aan. We beginnen aan een afdaling naar de ons bekende Kührointhütte, maar wel via een andere weg. Vanaf het terras hebben we een fantastisch uitzicht op de Watzmann. Na de lunch wandelen we via de Grünstein terug naar Schönau am Königsee. ↑100 ↓ 1300m   ca. 6 uur.

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden en terreingesteldheid kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.