Programma & Accommodaties

Routeverloop
Schönau am königsee – Gotzenalm – Wasseralm – Kärlingerhaus – Bartholomä – Kührointhütte – Watzmannhaus – Grünstein – Schönau

Dag 1
Vanuit Schönau am Königsee, vertrekken we met de boot naar ons startpunt. Via een mooie höhenweg, lopen we naar onze eerste berghut de Götzenalm 1685m  ↑ 1100m
ca. 4 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 2
Na een stevig ontbijt, gaat het vandaag richting de Wasseralm 1416m, deze idyllisch gelegen hut brengt ons 50 jaar terug in de tijd. Comfort is er weinig, maar wat is het er mooi.  Na de lunch, gaan we de omgeving verkennen. ↑350m ↓ 200m  ca. 4 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 3
Vandaag gaat het eerst richting de Halsenköpfl 1718m, met een schitterend uitzicht op de Königsee en de Watzmann, via de Schwarz en Grünsee lopen we naar het Kärlingerhaus aan de Füntensee 1631m. Wat een contrast met de vorige hut.
↑750m ↓ 450m  ca. 5 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 4
De dag begint met een steile afdaling door de Saugasse, naar St Bartholomä 605m, hier kunnen we de kapel van het klooster bekijken. Na de lunch verlaten we de drukte en klimmen via de Rinnkendlsteig naar het Achenkanzel met een waanzinnig uitzicht over de Königsee. Nu is het nog maar een klein stukje naar de Kührointhütte.
↑1200m ↓ 1200m  ca.7 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 5
Vandaag gaan we bij goede omstandigheden frühschoppen in het Watzmannhaus 1928m. Het uitzicht vanaf het terras is spectaculair. Na de lunch volgt de afdaling naar Schönau am Königsee.↓1300m  ca. 7 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden en terreingesteldheid kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.