Schladmingerhöhenweg

DSCN1371

De Schladmingerhöhenweg is nauwelijks bekend bij Nederlandse wandelaars, en dat is heel jammer omdat je juist daar nog kunt genieten van het echte berggevoel.De bergen rondom Schladming behoren tot de Niedere-Tauern, en is het kleine broertje van de Höhe-Tauern. In tegenstelling tot zijn grotere broer, zijn de bergen rondom Schladming nog weinig bezocht, en kun je hier genieten van rust op weinig belopen paden.Tijdens deze 6 daagse wandelreis, vallen we van de ene verbazing in de andere, en kunnen genieten van een gebied dat niet voor niets als geheimtip wordt gezien onder de plaatselijke bevolking.Het oorspronkelijke karakter en de vele authentieke hutten, zorgen voor een onvergetelijke vakantie en maken van deze huttentocht een droombestemming.

Programma:
Preintalerhütte – Gollinghütte – Landawirseehütte – Fahrlechhütte – Ignaz Matizhütte   

Een impressie van een gedeelte van de Schladmingerhöhenweg kun je zien op deze video. Laat u eens verassen en ga mee op één van de mooiste en onbekende bestemmingen van Oostenrijk.

Routeverloop & Accommodaties

Niveau:   **+
Prijs 2020:     € 675,- p.p.  –   6 Dagen   
Kinderen t/m 14 jaar € 50,- korting
Datum:   Op aanvraag

Deze reis in de Schladminger-Tauern, is één van mijn favoriete tochten uit het zomerprogramma. Tevens de thuisbasis van de Steirische bergwanderführer, waar ik lid van ben. We wandelen over weinig belopen paden, in een indrukwekkende omgeving, en overnachten in kleine en héél gezellige hutten.

Voorwaarden:
Bergwandelervaring is niet nodig, wel een goede basis conditie gewenst. Dagtochten zijn gemiddeld 6 uur zonder pauzes. Hoogte verschillen zijn aanzienlijk met één enkele uitschieter tot 1000m stijgen en/of dalen. De wandelpaden zijn soms smal, en er komen een aantal gezekerde passages met staalkabels in voor.

Inclusief:
5 x Overnachting in Berghutten.(meerpersoonskamers)
5 x Halfpension. (Diner&ontbijt)
Alle transfers ter plaatse.
Begeleiding Nederlandse Bergwandelgids.

Exclusief:
Heen en Terugreis.
Lunches, drankjes in de Hutten.
Verzekeringen.

Naar inschrijfformulier