Schladmingerhöhenweg

DSCN1371

De Schladmingerhöhenweg is nauwelijks bekend bij Nederlandse wandelaars, en dat is heel jammer omdat je juist daar nog kunt genieten van het echte berggevoel.

De bergen rondom Schladming behoren tot de Niedere-Tauern, en is het kleine broertje van de Höhe-Tauern. In tegenstelling tot zijn grotere broer, zijn de bergen rondom Schladming nog weinig bezocht, en kun je hier genieten van rust op weinig belopen paden.

Tijdens deze 6 daagse wandelreis, vallen we van de ene verbazing in de andere, en kunnen genieten van een gebied dat niet voor niets als geheimtip wordt gezien onder de plaatselijke bevolking.

Het oorspronkelijke karakter en de vele authentieke hutten, zorgen voor een onvergetelijke vakantie en maken van deze huttentocht een droombestemming.

Programma:
Preintalerhütte – Gollinghütte – Landawirseehütte – Fahrlechhütte – Ignaz Matizhütte

Voor de reis van 7 Juli t/m 12 juli, volgen we een gedeelte van de Schladmingerhöhenweg. Beklimmen bij goede omstandigheden een aantal fantastische bergen en overnachten in de mooist gelegen berghutten van de Steiermark.   

Een impressie van de Schladmingerhöhenweg kun je zien op deze video. Let wel, onze tocht is nog mooier en indrukwekkender dan je hier ziet. Laat u eens verassen en ga mee op een van de mooiste en onbekende bestemmingen van Oostenrijk.

Routeverloop & Accommodaties

Niveau:   *** 
Prijs 2019:     Alléén nog op aanvraag! 

Datum:   Zo 07.07 t/m Vrij 12.07.2019    3 Deelnemers.   Gegarandeerd

Deze reis in de Schladminger-Tauern, is één van mijn favoriete tochten uit het zomerprogramma. Tevens de thuisbasis van de Steirische bergwanderführer, waar ik lid van ben. We wandelen over weinig belopen paden, in een indrukwekkende omgeving, en overnachten in kleine en héél gezellige hutten. Voor wie dit ook wil…Volgend jaar ga ik weer. Voor dit jaar is de inschrijving gesloten.

Voorwaarden:
Bergwandelervaring is niet nodig, wel een goede conditie gewenst. Dagtochten zijn gemiddeld 6 uur zonder pauzes. Hoogte verschillen zijn aanzienlijk met uitschieters tot 1000m stijgen en/of dalen. De wandelpaden zijn soms smal, en er komen een aantal gezekerde passages met staalkabels in voor.

Inclusief:
5 x Overnachting in Berghutten.
5 x Halfpension.
Alle transfers ter plaatse.
Begeleiding Nederlandse Bergwandelgids.

Exclusief:
Heen en Terugreis.
Lunches, drankjes in de Hutten.
Verzekeringen.

Naar inschrijfformulier