Accommodaties & Programma Ötztaler-Tour

Het programma van deze huttentocht is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden en/of terreingesteldheid kunnen van invloed zijn op het uit te voeren wandelprogramma. Dit is ter beoordeling van de gids.

Dag 1
Trefpunt is om 08:00 uur in Obergurgl, 1910m bij de kerk. (laatste bushalte). Na de uitrustingcontrole wandelen wij via de Schönwieshütte naar de Langtalereckhütte 2450m. Vervolgens gaat het via de Schwärzenkamm en de nieuw aangelegde hangbrug over het Gurgler-ravijn naar het Ramolhaus 3006m, 6 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 2
Vandaag eerst omhoog naar het Ramoljoch 3189m, dat we via een gezekerde passage bereiken. Vervolgens langs de oude Spiegelgletsjer naar beneden. Via de Diemweg en het Niedertal gaat het weer omhoog naar de Martin Buschhütte 2501m, 6 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 3
Vandaag wacht ons een indrukwekkende route over de Saykogel 3360m, met fantastisch uitzicht op de grote gletsjers van de Ötztaleralpen inclusief de Wildspitze. De afdaling gaat voorbij aan de Hochjochferner. Overnachting Hospiz 2412m, 6 uur
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 4
Eerst volgen we de Doleretteweg om vervolgens te wandelen naar de Mittleren Guslarspitze 3128m, met wederom schitterende uitzichten op de grote bergen en gletsjers. Via een mooie steig gaat het omlaag naar de Vernagthütte 2755m, 5 uur
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 5
Via de mooie Seufferthöhenweg wandelen wij naar de Breslauerhütte 2844m. In de middag beklimmen wij nog de huisberg de Urkundholm 3140m, 6 uur
Bekijk de website van deze accommodatie.

Dag 6
Beklimming Wildspitze 3774m:    De beklimming van de Wildspitze is het letterlijke hoogtepunt van deze huttentocht, en een fantastische berg om te beklimmen. Omdat deze tocht via de mitterkarjoch klettersteig gaat, is absoluut géén hoogtevrees wenselijk. De tocht staat onder leiding van een plaatselijke UIAGM berggids. Na de beklimming overnachten we nogmaals in de gezellige Breslauerhütte waar we kunnen nagenieten van onze beklimming.  

Dag 7
Vandaag gaat het via de populaire Venter-höhenweg naar de Tiefenbachgletsjer. We kunnen nogmaals genieten van de mooie uitzichten op de grote bergen van de Ötztaleralpen. Met de bus gaat het uiteindelijk terug naar ons vertrekpunt in Sölden waar deze tocht eindigd. 6 uur.