Programma & Accommodaties

Programma & Accommodaties

Het programma zoals hieronder beschreven is afhankelijk van de actuele weersvoorspelling, en beschikbaarheid berghutten en zal indien nodig aangepast worden. Dit is ter beoordeling van de gids.

Dag 1:
Vanuit Sölden vertrekken we met de bus naar het Timmelsjoch. Via de Hochstubaier-Panoramaweg maken we de eerste wandel hoogtemeters. Deze bekende maar weinig belopen route gaat over een graat, met waanzinnig mooie uitzichten op de Stubaier en Ötztaler bergen. We beklimmen een paar toppen zoals o.a. de Wilde-Rote-Spitze 2966m. 
↑ 450m,  ↓ 250m, 5 uur
Brunnenkogelhaus
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 2:
Het gaat vandaag eerst omlaag naar het Windachtal, waar we bij gasthof Fiegl e.v.t. wat kunnen eten en drinken. Na het aansterken gaat het weer langzaam omhoog. Het Windachtal staat bekend als geheimtip bij de plaatselijke bevolking, en je waant je hier eerder in Canada dan in de Alpen. Op het einde van het dal staat onze volgende hut al te pronken, maar eerst zullen we nog wat hoogte meters moeten maken.
↑ 800m, ↓ 800m,  7 uur
Siegerlandhütte
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 3:
Als de omstandigheden vandaag uitstekend zijn wandelen we eerst naar de Gaiskogelpass op 2855m, hiervandaan zie je onze volgende hut als klein stipje tussen de rotsen staan. Als we eenmaal op het terras van deze hut zitten, kunnen we nagenieten van een spannende route. Na de lunch kunnen we nog de huisberg de Schüsgrubenkogl 3211m beklimmen.
↑550m, ↓ 350m,  6 uur
Hildesheimerhütte
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 4:
Het wordt vandaag een lange, maar ook spectaculaire wandeldag. Via de gletsjer lopen we naar het joch op 3149m. Deze pasovergang leid ons verder naar het Warenkar. Een vrij onbekende route naar de zogenaamde Himmels-ladder. Deze bijzondere en soms steile weg voert ons langs een diepblauw bergmeer naar de Hochstubaihutte.
↑ 600m, ↓ 600m,   7 uur
Hochstubaihütte
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 5:
We gaan er vandaag nog een mooie dag van maken. We zullen heel wat meters omlaag moeten lopen om uiteindelijk op eigen kracht in Sölden te arriveren. Beneden in het dal kunnen we op een terrasje nog  nagenieten van een heel bijzondere reis.
↓ 1700m  6 uur

Let op:
Omdat deze wandelroute op sommige plaatsen langs steile hellingen gaat, is het belangrijk dat je geen last van hoogtevrees hebt. De route is op deze plaatsen goed afgezekerd, en je kunt je dan vasthouden aan kettingen of staalkabels. Toch is een vaste tred noodzakelijk om deze route probleemloos te volbrengen.