Programma droomtocht Hohe Tauern

Het programma van deze huttentocht is altijd onder voorbehoud. Terreingesteldheid en beschikbaarheid accommodaties kunnen van invloed zijn op de route. Dit is ter beoordeling van de gids.   

Dag 1
Trefpunt om 09:00 in Matrei (Ost-Tirol) Een taxibusje brengt ons naar de rand van het nationaal park. Door bos en almen gaat het via de Steiner Alm (1914m), naar de prachtig gelegen Sudetendeutsche Hütte (2656m) ↑1100m 5 uur. Zie de website van deze accommodatie.

Dag 2
Nog vóór zonsopkomst zoeken we bij goede weersomstandigheden hogere sferen op om, onderweg naar de Kleiner Muntanitz (3192m), de zonsopgang achter de Großglockner niet te hoeven missen. Na het ontbijt lopen we via het Gradötzsattel naar het Kalser Tauernhaus. ↑160m, ↓1150m 8 uur. Zie de website van deze accommodatie.

Dag 3
Vandaag wacht ons een indrukwekkende etappe. Eerst gaat het via een smal bergpad naar de Moaalm, en van daaruit via het stille Teischnitztal naar de moderne Stüdlhütte (2802m) Op weg naar deze berghut, heb je voortdurend de Großglockner 3978m, in het vizier. ↓ 290m, ↑1350m  8 uur
Zie de website van deze accommodatie

Dag 4
Vandaag moeten we vroeg uit de veren. Bij goede weersomstandigheden gaan we met een plaatselijke berggids over de grote Teischnitzgletsjer naar de Teufelskamp en de Romariswandkopf 3511m. De omgeving is spectaculair met ijs, rotsen en gletsjers.
We lopen langs de Stüdlgrat en de Glocknerwand naar een fantastische uitkijkpunt met uitzicht op de Pasterze, de grootste gletsjer van Oostenrijk. Overnachting nogmaals in de Stüdlhütte of Lucknerhütte ↑ 750m, ↓ 1350m  7 uur 

Dag 5
Vandaag wandelen we eerst naar de Glorerhütte bij het Berger Törl op de grens tussen het Glocknergebergte en de Schobergrüppe, en lopen daarna via de Wienerhöhenweg naar het Lucknerhaus 1918m met uitzicht op een groot deel van onze route.      ↑577m,↓ 800m  7 uur
Zie de website van deze accommodatie

Dag 6
Vandaag gaat het weer terug naar Matrei. We lopen via een mooie höhenweg naar de eenvoudige Greibichl 2247m en kunnen onderweg nogmaals een fantastische blik werpen op de Großglockner vanaf de Figerhorn 2744m, één van de mooiste uitkijkpunten van de Hohe Tauern. Op een terras kunnen we in Kals-Großdorf nagenieten van een fantastische huttentocht. Met een plaatselijke bus gaat het terug naar Matrei, het vertrekpunt van onze reis. ↑850m, ↓1350m  7 uur.