Winterreizen – Italië & Oostenrijk

 


Winterreizen 2023

Italië – Zuid Tirol 8 Dagen 

INFO


De Lüsneralm en Rodeneckeralm zijn twee hoogvlaktes tussen de 1800 en 2300 hoogtemeters en een van de best bewaarde geheimen van de Dolomieten. Deze almen liggen in de buurt van het stadje Brixen/Bressanone. Door de hoogte is dit gebied zeker van sneeuw. De almen tellen een aantal toppen die makkelijk op sneeuwschoenen zijn te beklimmen. Er zijn geen liften en daardoor is het er ook rustig en heb je geen last van veel skiërs. Er zijn een aantal berghutten en almen die ook in de winter open zijn en waar we onderweg comfortabel kunnen lunchen. Het grote voordeel van dit gebied is dat het aan de zuidkant van de Alpen ligt. En daardoor vele zonuren kent. Tijdens onze wandeldagen kunnen we genieten van schitterende uitzichten op zowel de bergen van Italië en Oostenrijk.

Accommodatie:


Het 4 sterren hotel Bergschlossl in Lüsen staat bekend om zijn fantastische service en luxe uitstraling. We verblijven in dit hotel op basis van halfpension (Ontbijt en Diner) Voor onderweg kunt u een lunch pakket samenstellen van het ontbijt. Het culinaire hoogtepunt is elke avond het gastronomische keuze diner. Alle kamers zijn ruim en hebben een groot twee persoonsbed, en zijn van alle gemakken voorzien. Het Wellness gedeelte bestaat uit diverse sauna’s en heeft een mooi zwembad. Hier kunnen we na onze wandelingen genieten en ontspannen.

Wandelprogramma


Wandelprogramma dagtochten van 4 á 6 uur, hoogteverschillen van ongeveer 600 meter door afwisselend bergachtig terrein. Het wandelprogramma is afhankelijk van de weersomstandigheden en wordt elke avond vooraf besproken met de deelnemers.

Dag 1:  
Treinreis vanaf Arnhem (ochtend), aankomst bij ons hotel aan het begin van de avond.

Dag 2 t/m 7:
Sneeuwschoenwandelingen in de omgeving van ons Hotel, en op de Lüsner en/of Rodeneckereralm. Bij goede omstandigheden maken we vaker een uitstapje naar het Geislermassief in het Villnöstal of bezoeken een andere bestemming. (dagtochten)

Dag 8:
Terugreis per trein, vertrek Italië in de ochtend, aankomst Arnhem in de avonduren.