Programma & Accommodaties

Routeverloop
Schladming – Preintalerhütte – Gollinghütte – Landawirseehütte – Fahrlechhütte


Austriahütte – Guttenberghaus – Ramsau am Dachstein – Schladming.

Dag 1
Schladming – Wildes wasser en de Riessachfalle. Langs en over de hoogste waterval van Steiermarken, wandelen we via de Riesachsee naar de oergezellige Preintalerhütte 1657m
↑700  ca. 4 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 2
Bij goede omstandigheden wandelen we via de Klafferscharte 2286m, naar een oerlandschap met vele heldere bergmeren. Via een spannend pad beklimmen we de Greifenberg 2628m met een fantastisch uitzicht. Wat nu volgt is een nog spannendere afdaling naar de Gollinghütte 1641m ↑1010m ↓1020m
ca. 6 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 3
Vandaag wandelen we eerst naar de Gollingwinkel, aan de voet van de noordwand van de Hochgolling 2862m, de hoogste berg van de Niedere -Tauern. Via een steil pad gaan we langzaam omhoog naar de Gollingscharte 2328m. In de verte zien we al onze hut liggen. Maar eerst volgt nog de afdaling. ↑ 680m ↓ 350m ca. 4 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 4
Vandaag gaan we naar een van de mooiste hutten van Oostenrijk. De Fahrlechhütte 1848m is gelegen aan een kristal helder bergmeer. Maar eerst wandelen we nog via de Trockenbrotscharte naar de Kleinprechthütte. Na een stevige lunch gaat het eerst omlaag, en later weer omhoog naar de Duitsitskarsee.
↑ 260m ↓ 575m  6 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 5
We verlaten de Niedere-Tauern, en rijden met de bus naar Ramsau am Dachstein.
De imposante 1000m hoge zuidwanden van het Dachsteinmassief bepalen het uitzicht hoog boven het plateau. We wandelen via een steil pad naar de gezellige Autriahütte 1630m  ↑ 450 ↓ 350m  ca. 5 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 6
Vandaag gaat het eerst met de lift omhoog naar de gletsjer 2685m. De hangbrug en het ijspaleis zijn zeker het bekijken waard. Na de lunch wandelen we over de gletsjer naar het Guttenberghaus 2146m ↑1000m ↓550m ca. 6 uur.
Bekijk de website van deze accommodatie

Dag 7
Vandaag kunnen we kiezen uit een aantal variaties. Na overleg en beschikbare tijd kunnen we kiezen voor e.v.t. nog een beklimming. Zwemmen in een bergmeer of afdalen naar Ramsau.

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden of terreingesteldheid kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma. Dit is ter beoordeling van de gids.