Bergwandelen van hut naar hut

Rifugio Bolzano

 

De gevorderde huttentochten uit het reisprogramma  zijn geschikt voor iedere sportieve wandelaar met een goede conditie. We werken uitsluitend met gediplomeerde Nederlandse gecertificeerde bergwandelgidsen en Oostenrijkse gidsen voor de tochten met gletsjer passages. Tijdens de wandeldagen kan de gids soms een andere route lopen. Dat kan voorkomen wanneer deelnemers niet het gewenste niveau halen, en/of de weersomstandigheden dat niet toelaten. Bij goede omstandigheden en conditionele sterke groepen, zal de gids een meer uitdagendere variant kiezen.

                                               KLEINSCHALIG

Kleinschaligheid en kennis van zaken zijn en blijven de belangrijkste kenmerken van onze reizen.Dat geldt ook voor het merendeel van de bezochte accommodaties. De meeste kennen we persoonlijk en ook daar werken ze kleinschalig, waarbij aandacht en zorg voor de klant voorop staan. Bij onze wandelvakanties ligt de nadruk op genieten, ontspannen, rust en pure natuurbeleving. Omdat we vaak op pad gaan met kleine groepen van maximaal 8 deelnemers komen we op plaatsen die maar weinig bezocht worden. Ervaar eens het echte berggevoel, en ga op pad met alpinatours.

Alpinatours hoopt dat je op onze site één of meerdere ideeën op zult doen om komende Zomer of Winter een wandelvakantie bij ons te boeken.