Coronavirus en Alpinatours

Laatste Update 2.06.2020

Goed nieuws….

Vanaf 15 juni worden de corona maatregelen versoepeld, en gaan de meeste Europese landen naar code geel. Dit houd in, dat reizen naar o.a. de  Alpenlanden weer mogelijk wordt voor Nederlandse (berg)wandelaars. De verplichte quarantaine voor die landen vervalt. Een teruggekeerde toerist hoeft bovendien niet langer twee weken thuis te blijven.

Alpinatours houdt de websites van het RIVM en Buitenlandse Zaken, dagelijks in de gaten met betrekking tot het reisadvies naar landen waar wij reizen aanbieden.

Heeft u vragen omtrent het Coronavirus m.b.t. een aangevraagde reis, neem dan contact met ons op. Wij zijn te bereiken tijdens kantooruren van Ma t/m vrij van 09:00 – 17:00 en in het weekend op Zaterdag van 09:00 – 13:00 via 06 34269010   u kunt ook een mail sturen via ons contactformulier.    

Daarnaast hebben wij de meest gestelde vragen omtrent het Coronavirus en onze reizen hieronder op een rijtje gezet.  

  • Kan ik nog op reis? 

Zolang er géén negatief reisadvies geldt is de afweging om op reis te gaan aan u zelf. Natuurlijk is het wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen, om uzelf te beschermen tegen mogelijke besmetting. Bekijk hiervoor de Website van het RIVM

  •  Wat is het actuele reisadvies op mijn bestemming?

De Website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken toont de actuele reisadviezen per bestemming. Bekijk die hier.

  •  Gaat mijn aangevraagde en/of geboekte reis nog door?

De reizen van Alpinatours gaan door zolang er geen negatief reisadvies (code: rood) geldt voor de reisbestemming op het moment dat de reis start. Wilt u uw reis  annuleren en geldt er voor uw bestemming geen negatief reis advies (code: groen en/of geel) dan zijn onze reguliere annulering voorwaarden van toepassing.

  •  Er geldt een negatief reisadvies voor mijn bestemming. Wat nu?

Als er een negatief reisadvies (code: oranje/rood) wordt afgegeven voor u bestemming, zullen wij u hier uiterlijk 2 weken voor aanvang van de reis hier over informeren. Bij code oranje/rood annuleren wij de reis. U krijgt uw geld dan terug.

  •  Wat als ik niet meer op reis wil?

U kunt uw reis in principe niet zonder kosten annuleren. Wij houden wel rekening met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Afhankelijk van de situatie zullen wij een besluit nemen en maatregelen treffen.

  •  Iemand in mijn directe omgeving heeft het Coronavirus. Hierdoor kan ik niet op reis. Wat kan ik doen?

Mocht u niet op reis kunnen omdat iemand in uw directe omgeving besmet is met het Coronavirus, raden wij u aan om contact op te nemen met u reisverzekering c.q. annuleringsverzekering.

Alpinatours raad uw aan om alle voorzorgsmaatregelen die het RIVM en het Ministerie van Buitenlandse Zaken aanraden op te volgen. Dit Virus treft ons allemaal, en net als iedereen hopen wij op een goede afloop.