Zwitserland

Zwitserland heeft een uitgebreid netwerk van wandelpaden in de mooiste regio’s. Of u nou in het Wallis, Berner-Oberland of Graubünden wilt gaan wandelen, overal zijn er wel goede paden te vinden. Alpinatours zoekt altijd weer de mooiste huttentochten uit voor zijn zomerprogramma.

Onze reis rondom Zermatt, is zo’n tocht. Tijdens deze 5 daagse trektocht, kom je heel dicht bij de hoogste bergen van de Alpen. Overnachten we in hoog gelegen hutten en kijken onze ogen uit over de bergen rondom Zermatt, misschien wel het bekendste bergdorp van Zwitserland.

Deze tocht is geschikt voor sportieve wandelaars, die eens iets speciaals willen meemaken. De route is zo aangepast dat je nergens over een gletsjer hoeft te lopen, en dat er geen echt klimwerk aan te pas hoeft te komen. Volgens kenners, is dit de mooiste huttentocht van Zwitserland, en alleen al de moeite waard omdat je overnacht in de geheel vernieuwde Hornlihütte 3260m. Vanaf het terras kijk je rechtstreeks naar de duizelingwekkende Hornligraat van de Matterhorn. Maar er valt meer te genieten onderweg. Het uitzicht op het Monte Rosa massief is spectaculair en van een schoonheid die je nergens anders aantreft in de Alpen.

Staat u periode er niet bij. Dan kunt u via ons contactformulier aangeven wanneer u op pad wilt. Een offerte is altijd vrijblijvend.