Sneeuwschoenwandelen – Dolomieten 2023

Onze maatwerk sneeuwschoen-wandelreizen naar Oostenrijk en/of Italië, waarbij je samen met een gids van Alpinatours met de trein reist naar de plaats van bestemming en terug, zijn aan te vragen voor groepen van tenminste 6 deelnemers. Tochtvoorstel en gebiedskeuze in overleg.

Let op! Tijdens de voorjaarsvakantie organiseren we ook reizen waarbij alleenstaanden/individuele wandelaars kunnen aansluiten in Italië (Zuid-Tirol)  Maximaal aantal deelnemers voor deze reizen is 8 pers.

Datum: Za 28.01.2023 t/m Za 04.02.2023 – 8 dagen – VOL (Villandereralm)

Datum: zo 26.02 t/m zo 05.03.2023 – (Lüsen Rodeckeralm) aanvragen kan hier

De eerste boekingen zijn er weer voor onze sneeuwschoenwandelreisen naar de Dolomieten. Wil je ook graag eens met een Nederlandse bergwandelgids de mooiste winterwandelingen maken. Wacht dan niet te lang met je aanvraag.  

 

Met deze sneeuwschoen wandelvakantie ga je dagelijks op pad vanuit een comfortabel en sfeervol hotel aan de voet van de Lüsneralm of Villandereralm. Een unieke manier om de Dolomieten in de winter van dichtbij te beleven is sneeuwschoenwandelen. We lopen afwisselend door bossen en over glooiende hellingen en steil voor ons oprijzende bergpieken. Bij deze volledig verzorgde Sneeuwschoen groepswandelvakantie staan een pure winterse natuurbeleving, rust en uitstekend eten centraal.

Mijn keuze voor de winterwandelreizen van 2023 gaat wederom naar Italië. De Lüsnernalm en Rodeckeralm zijn sneeuwzeker en liggen aan de zonnige kant van de Alpen. Het gebied is vrij van skiliften en daarom populair bij sneeuwschoenwandelaars. Het gebied is veelzijdig genoeg om er de mooiste winterwandelingen te maken.

Reisverslag Harrie Keusters – Deelnemer

Onze laatste sneeuwschoen-wandelreis van 1 t/m 8 februari 2020 was een groot succes. Alle deelnemers hartelijk dank voor jullie deelname. Ik heb genoten van alle leuke momenten en de gezelligheid.

In 2023 zal ik bij voldoende belangstelling een nieuwe reis organiseren, en dan zal ik weer een aantal nieuwe routes toevoegen, samen met de leukste tochten van de afgelopen jaren. Omdat ik graag met kleine groepen onderweg ben, wordt het aantal deelnemers per reis beperkt tot maximaal 8 pers.
Dit heeft als voordeel dat wij ons makkelijk kunnen verplaatsen met de VIP sneeuw-bus van ons hotel die we gedurende ons verblijf alleen voor onze groep gebruiken. 

Programma:

Vanaf dag 2 t/m dag 6 maken we fantastische wandelingen over de Rodecker & Lüseneralm. We lopen met een Nederlandse winterwandelgids die het gebied uitstekend kent en u meeneemt naar de mooiste plekjes. Bij goede weersomstandigheden maken we een uitstapje naar de Peitlerkofel en/of Geislergruppe. We verplaatsen ons makkelijk in een VIP-bus die alleen door onze groep wordt gebruikt. Hierdoor zijn we niet afhankelijk van het plaatselijke openbaar vervoer en komen op plaatsen waar bijna niemand anders komt.

Impressie wandelreis 2020

Wilt u een persoonlijke reis met u eigen familie of vriendengroep. Vanaf 6 personen is dit al mogelijk. Gebiedskeuze Italië of Oostenrijk en aantal dagen in overleg. Voor aanvragen kunt u gebruik maken van mijn contactformulier. Prijs voor een reis op maat N.o.t.k.

 

Niveau:   **+   Basis conditie.
Sneeuwschoenwandelen is niet moeilijk, en iets zwaarder dan gewoon bergwandelen. Je komt op plekken die zonder sneeuwschoenen onbereikbaar zijn. Het is sportief, avontuurlijk en de winterlandschappen zijn indrukwekkend. Het wandelen met sneeuwschoenen vereist geen speciale techniek. Iedereen loopt er zo op weg. We maken tochten van gemiddeld 6 uurtjes. En wilt u een keer niet mee, dan kunt u in alle rust genieten van de sauna of zwembad in het Wellness gedeelte van ons hotel. 

Deze sneeuwschoentochten zijn bestemd voor  iedereen die actief wil wandelen in de winter. De gelopen routes bieden ons prachtige uitzichten op de besneeuwde bergen van Zuid-Tirol. Sneeuwschoenen en stokken worden verzorgt door het hotel, en hoeft u zelf niet mee te nemen. 

Unieke kenmerken van deze reis:

 • Gratis vervoer met VIP hotelbus.
 • Kleine groep van maximaal 8 deelnemers.
 • Rustig gelegen, gastvrij viersterren berghotel met moderne Wellness.
 • Uitstekende Zuid-Tiroolse / Italiaanse keuken.
 • Sneeuwschoenen + stokken worden door hotel gratis beschikbaar gesteld.
 • Sneeuwwandelen o.a. in het UNESCO – werelderfgoed Dolomieten.

De accommodatie

Het gastvrije en mooi gelegen viersterrenhotel Bergschlössl waaruit we de wandelingen gaan maken, ligt aan de rand van het bergdorp Lüsen. Het is een echt familiehotel dat bekend staat om zijn uitstekende dienstverlening en gastronomische keuken waar veelal met biologische producten uit de eigen streek wordt gekookt. En niet te vergeten, een fantastische Wellness-afdeling waar je na de winterse inspanningen heerlijk kan bijkomen en ontspannen.

Over de Maaltijden

Het verblijf is op basis van halfpension(ontbijt, lunchpakket en 5 gangen keuze menu) Iedere morgen is er een uitgebreid luxe ontbijtbuffet. Een lunchpakket voor onderweg kunt u samenstellen van dit ontbijt. Avonds heb je in het sfeervolle restaurant een vijf gangen gastronomisch keuzediner, bestaande uit Zuid-Tiroolse en/of Italiaanse gerechten. Alle maaltijden bestaan bijna uitsluitend uit biologische seizoens- en/of streekproducten, zoals melkproducten en vlees uit eigen of plaatselijke boerenbedrijf. De koks weten er iedere dag weer één groot feest van te maken.

Inbegrepen

Heen en terugreis met de trein, vanaf Arnhem naar Brixen v.v. (gereserveerde plaatsen) De gids vergezeld u dan vanaf de eerste opstapplaats treinstation. 

 • Vervoer vanaf station Brixen naar Hotel v.v. met een taxi wanner u met de groep mee reist vanuit Nederland.
 • Hotel logies (gedeelde 2 persoonskamer met eigen douche/bad en toilet)
 • Beperkt aantal één persoonskamers. (toeslag bij gebruik 2 persoonskamer op aanvraag)
 • Halfpension  (ontbijt en diner – 5 gangen keuze menu) & lunchpakket voor onderweg.
 • Moderne Wellness met o.a. diverse sauna’s en zwembad.
 • Gratis gebruik sneeuwschoenen en stokken.
 • Diensten Nederlandse gids. U gaat op pad met een in de Alpenlanden erkende Winter wandelgids die het gebied uitstekend kent en u meeneemt naar de mooiste plekjes. 

Begeleiding:   Rob van Baardwijk

Niet inbegrepen

  • Reis en Annuleringsverzekering  (zelf afsluiten)
  • Persoonlijke uitgaven zoals o.a. de overige maaltijden en drankjes onderweg of in Hotel.
  • Toeristenbelasting.

Prijs 2023:   vanaf €1495,- p.p. – inclusief treinreis v.v. Arnhem – Bressanone/Brixen. (Gereserveerde plaatsen)

Datum:  Andere datum op aanvraag. 

Extra’s en toeslagen: