Sneeuwschoen – wandelvakantie Dolomieten 2022

Een exclusieve 8 daagse volledig verzorgde sneeuwschoen wandelvakantie in de Dolomieten vanuit een 4-sterren Wellness hotel aan de voet van de Lüsen en Rodeckeralm.

De eerste sneeuw is al gevallen in de Alpen. Een voorbode op het winterseizoen..?      Bij alpinatours hopen we op een mooie winter met veel sneeuw. De eerste aanmeldingen zijn er weer voor de sneeuwschoenwandelreisen naar de Dolomieten. Wil je ook graag eens met een Nederlandse bergwandelgids de mooiste winterwandelingen maken. Wacht dan niet te lang met je aanvraag. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

 

Wandelen op sneeuwschoenen in een winters landschap, ver weg van de bewoonde wereld. De stilte wordt alleen verstoort door het geluid van onze voetstappen. De bergen ademen stilte en schoonheid uit die je alleen in de winter aantreft. Door glinsterende poedersneeuw verkennen we de omgeving van ons basislager. Dit is een uitstekend 4 sterren Hotel, waar we kunnen genieten van Wellness en voortreffelijke maaltijden. Wie wil kennismaken met een fantastische sneeuwschoenwandelreis kan met alpinatours op winters avontuur in de Italiaanse bergen

Met deze sneeuwschoen wandelvakantie ga je dagelijks op pad vanuit een comfortabel 4 sterren hotel aan de voet van de Lüsneralm. Een unieke manier om de Dolomieten in de winter van dichtbij te beleven is sneeuwschoenwandelen. We lopen afwisselend door bossen en over glooiende hellingen en steil voor ons oprijzende bergpieken. Bij deze volledig verzorgde Sneeuwschoen groepswandelvakantie staan een pure winterse natuurbeleving, rust en uitstekend eten centraal.

Mijn keuze voor de winterwandelreizen van 2022 gaat wederom naar Italië. De Lüsnernalm en Rodeckeralm zijn sneeuwzeker en liggen aan de zonnige kant van de Alpen. Het gebied is vrij van skiliften en daarom populair bij sneeuwschoenwandelaars. Het gebied is veelzijdig genoeg om er de mooiste winterwandelingen te maken.

Reisverslag Harrie Keusters – Deelnemer

Onze laatste sneeuwschoen-wandelreis van 1 t/m 8 februari 2020 was een groot succes. Alle deelnemers hartelijk dank voor jullie deelname. Ik heb genoten van alle leuke momenten en de gezelligheid.

In 2022 zal ik bij voldoende belangstelling deze reis nogmaals organiseren, en dan zal ik weer een aantal nieuwe routes toevoegen, samen met de leukste tochten van de afgelopen jaren. Omdat ik graag met kleine groepen onderweg ben, wordt het aantal deelnemers per reis beperkt tot maximaal 8 pers.
Dit heeft als voordeel dat wij ons makkelijk kunnen verplaatsen met het plaatselijk vervoer en/of met de Minibus van ons hotel.

Impressie wandelreis 2020

Wilt u een persoonlijke reis met u eigen familie of vriendengroep. Vanaf 6 personen is dit al mogelijk. Gebiedskeuze Italië of Oostenrijk en aantal dagen in overleg. Voor aanvragen kunt u gebruik maken van mijn contactformulier. Prijs voor een reis op maat N.o.t.k.

 

Niveau:   **+   Basis conditie.
Sneeuwschoenwandelen is niet moeilijk, en iets zwaarder dan gewoon bergwandelen. Je komt op plekken die zonder sneeuwschoenen onbereikbaar zijn. Het is sportief, avontuurlijk en de winterlandschappen zijn indrukwekkend. Het wandelen met sneeuwschoenen vereist geen speciale techniek. Iedereen loopt er zo op weg. We maken tochten van gemiddeld 6 uurtjes. En wilt u een keer niet mee, dan kunt u in alle rust genieten van de sauna of zwembad in het Wellness gedeelte van ons hotel. 

Aantal deelnemers:     Minimaal 6 – Maximaal 8 pers.

Deze sneeuwschoentochten zijn bestemd voor  iedereen die actief wil wandelen in de winter. De gelopen routes bieden ons prachtige uitzichten op de besneeuwde bergen van Zuid-Tirol. Sneeuwschoenen en stokken worden verzorgt door het hotel, en hoeft u zelf niet mee te nemen.

Unieke kenmerken van deze reis:

 • Gratis vervoer met plaatselijke bus en/of hoteltaxi.
 • Kleine groep van maximaal 8 deelnemers.
 • Rustig gelegen, gastvrij 4-sterren berghotel met moderne Wellness.
 • Uitstekende Zuid-Tiroolse / Italiaanse keuken.
 • Sneeuwschoenen + stokken worden door hotel gratis beschikbaar gesteld.
 • Sneeuwwandelen o.a. in het UNESCO – werelderfgoed Dolomieten.
 • Enthousiaste en gekwalificeerde Nederlandse Bergwandelgids.

Over de accommodaties:

We streven erna om alleen 4**** hotels te reserveren. We kunnen bij genoeg belangstelling kiezen uit een groot aantal bestemmingen. Voor ons geldt, waar bergen zijn kun je ook op sneeuwschoenen lopen, of dat nu in Italië of een ander Alpenland is. Een van onze vaste bestemmingen is Zuid -Tirol, en dan met name de omgeving van de Lüsner en Rodeckeralm. We boeken alleen hotels die bekroond zijn om hun uitstekende dienstverlening en gastronomische keuken waar veelal met biologische producten uit de eigen streek wordt gekookt. En niet te vergeten, een fantastische wellness-afdeling waar je na de winterse inspanningen heerlijk kan bijkomen en ontspannen.

Over de Maaltijden

Het verblijf is op basis van Volpension. Iedere morgen is er een uitgebreid luxe ontbijtbuffet. Een lunchpakket voor onderweg kunt u samenstellen van dit ontbijt. Avonds heb je in het sfeervolle restaurant een 5 gangen gastronomisch keuzediner, bestaande uit Zuid-Tiroolse en/of Italiaanse gerechten. Alle maaltijden bestaan bijna uitsluitend uit biologische seizoens- en streekproducten: melkproducten en vlees uit eigen of plaatselijke boerenbedrijf. De koks weten er iedere dag weer één groot feest van te maken.

Inbegrepen

 • Heen en terugreis met de trein, 2 de klas vanaf Arnhem (gereserveerde plaatsen)
 • Vervoer vanaf station Brixen naar Hotel v.v. met een taxi.
 • Hotel logies (o.b.v. gedeelde ruime 2 persoonskamer met douche/bad en toilet)
 • Beperkt aantal één persoonskamers op aanvraag. (toeslag afhankelijk)
 • Volpension  (ontbijt en Diner – 5 gangen keuze menu) & lunchpakket voor onderweg.
 • Wellness met o.a. diverse sauna’s, zwembad, enz…
 • Gratis gebruik sneeuwschoenen en stokken.
 • Diensten Nederlandse gids (loopt alle tochten mee)

Begeleiding:   Zomer & Winter-bergwandelgids:   Rob van Baardwijk

Niet inbegrepen

  • Reis en Annuleringsverzekering  (zelf afsluiten)
  • Persoonlijke uitgaven zoals o.a. de overige maaltijd en drankjes onderweg of in Hotel.
  • Toeristenbelasting.

Prijs 2022:    €1295,- p.p. incl. treinreis Arnhem/Brixen/Arnhem

Datum:   Andere datum op aanvraag.

Zo 16/01/2022  t/m Zo 23/01/2022  –    Nog 8 plaatsen vrij – Inschrijven kan hier

Za 19/02/2022  t/m Za 26/02/2022  –    Nog 8 plaatsen vrij – Inschrijven kan hier